problema e urmatoare :
martorul in declaratia de la politie a zis k barbatul se afla in portbagaj intins(acesta fiind adevarul) , apoi la tribunal a zis k barbatul se afla cu fundul pe portbagaj (acesta fiind minciuna)...........
am citit art 260 si scrie k daca pers isi retrage declaratia mincinoasa nu i se va aplica pedeapsa.........
pana la urma cum sta treaba? va multumesc pentru raspuns...
dap...a existat acea sesizare in sala.....d.na procuror a spus cv de genu :"solicit urmarire penala pentru fapta de marturie mincinoasa"........
deci....daca martorul isi retrage declaratia si probabil va da ink una , pentru ca acuzatii sunt in libertate.........nu va fi pedepsit in nici un fel ???
imi cer scuze k am deschis 2 subiecte.....n-am stiut k a aparut primul.........
declaratia cu inadvertente a avut loc abia azi la tribunal.........
din ce mi-ati scris dvs martorul va fi rechemat .....inca o intrebare va rog :
exista shanse sa scape doar cu amenda??
va multumesc din suflet pentru raspunsuri....!
din cate stiu declaratia de la urmarire penala a fost scrisa de martor......
am inteles k exista posibilitatea ca martorul sa mai fie odata chemat la audiere....si un avocat i-a zis sa se exurbereze spunand ca politistul i0a zis ce sa scrie.......
pai procesul are k fapta : privarea de libertate..... si cum am mai spus martorul se contrazice cu acea afirmatie si probabil inca cateva gen : nu era speriat , putea pleca oricand , cand de fapt in declaratia originala scrie exact inversul...........
ce credeti??? exista shanse sa scape doar cu amenda???
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri......
mai multe detalii .........
intr-un din declaratii,cea initiala se spunea cam asa " baiatul era in portbagaj" , in cea data la tribunal , cea de-a doua se spune " baiatul era cu fundul pe portbagaj"......... asta e diferenta dintre cele 2 declaratii...e destul de vizibil spun eu.......