grandanat a scris:
Daca nu ai trotuar implica-te, trage-l de urechi pe primar, pe consilieri sa-l faca. La fel si cu apa potabila. Nu astepta totul pe tava. Cei responsabili sunt alesi tot dintre noi de catre noi. Conducatorii unei comunicati ii reflecta intru totul pe membrii ei. Vorbesti de societatea asta de parca ar fi ceva strain tie. Tu nu faci parte din ea ?
Conducatorii pe care i-am ales(primari, parlamentari, consilieri, presedintti, etc) sunt asa cum sunt pentru ca noi i-am ales. Ca n-or exista altii mai buni, sau ca nu alegem altii mai competenti, e tot vina noastra a poporului.
Cei de la putere fura, pentru ca toti furam. Chiar sa fie schimbati toti peste noapte, cu cetateni alesi pur si simplu aleatoriu, a doua zi va fi la fel (poate ceva mai moderat pentru ca vor fi emotionati de noua postura)
Eu inteleg ca e mai simplu de inchis ochii sau de comentat si aratat cu degetul decat de a te implica si a determina schimbari in bine, insa nu-i asta solutia, de a sta deoparte.
Am urmarit cu interes discutia pana in momentul acesta in care am citit postul de mai sus.
Din pacate discutia este una politica.
Dar ca sa raspund concret la postul de mai sus: Degeaba vrei sa te implici, degeaba ai idei bune si vrei sa faci ceva, chiar pro bono, pentru comunitatea locala ca nu esti lasat. Esti luat in deradere si batjocorit. Acesti vulpoi trandavi si bolnavi de minciuna si de coruptie vor avea impresia ca vrei sa le furi din autoritate si asazisul prestigiu.
Nu avem nevoie de o asemenea administratie, o administratie corupta pana-n maduva oaselor. Toate administratiile locale s-au constituit in timp in clanuri de tip mafiot si cheltuie resursele locale in interesul lor privat.
Pana la urma aceasta este o discutie politica, oricum o luam. Nici eu nu vreau sa fiu sclav dar ce sa facem?
Eu sunt asa, putin mai sarit de pe fix. In conditiile in care am distrus totul pe planeta asta, un razboi nuclear total care sa puna capat prostiei si hotiei umane, adica asazisei civilizatii umane, este de dorit, asta daca nu va este frica de moarte!