avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie boala sau invaliditate.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie boala sau invaliditate.

De la nastere am o problema de inima si nu pot munci greu. Pe cartea de munca am doar 3 ani lucrati.

Ma pot pensiona pe caz de boala sau invaliditate?

Pensia de boala este aceiasi cu pensia de invaliditate sau sunt categorii diferite?

Multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: florisiris , utilizator 12:27, 8 Septembrie 2010
Pentru a putea beneficia de pensie de invaliditate cu valorificarea stagiului de 3 ani, ar trebui sa aveti sub 25 de ani.
Pensia de boala si pensia de invaliditate sunt acelasi lucru. Beneficiaza de aceasta categorie de pensie asiguratii carora le-a fost afectata capaciatatea de munca si care pana la data ivirii invaliditatii au realizat un anumit stagiu de cotizare.
Spuneti ca v-ati nascut cu afectiunea cardiaca. Ati incercat sa obtineti un certificat de handicap?
Ultima modificare: Joi, 9 Septembrie 2010
florisiris, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate - persoana cu handicap vera58 vera58 daca o persoana cu handicap gradul 1 cu asistent personal ,are pe certificatul de handicap capacitatea de munca 0 dar el totusi a reusit sa lucreze 2 ani si ... (vezi toată discuția)
Conditii pensionare? Ariela Ariela Buna ziua, As dori sa stiu si eu conditiile de pensioanre pentru mama mea. Data de nastere este 05.04.1960. Vechime - 22 ani Daca este posibil doresc sa ... (vezi toată discuția)
Pensia de boala marcelinio marcelinio Spuneti-mi va rog daca in momentul depunerii dosarului de pensionare( de boala) conteaza daca sunt in campul muncii sau nu.In ce constau diferentele si ... (vezi toată discuția)