Buna ziua ,
Am o matusa cu handicap de grad 1. Aceasat este ingrijita de o persoana angajata ca si asistent social cu carte de munca.
De curand am aflat ca urmeaza sa o treaca in somaj (nu's bani zise primaria), ceea ce inseamna ca activitatea femeii pe cartea de munca se opreste.
Una din conditiile pe care a avuto aceasta persoana cand am discutat sa aiba grija de matusa mea a fost chiar cartea de munca , astfel in cat acum ma vad pus intr-o situatie nu tocmai placuta, mai ales ca datorita situatiei particulare am dori in continuare sa aiba grija tot ea de matusa mea.
Am auzit niste zvonuri , dar cum nu ma pricep si nici persoana de unde am auzit nu era sigura pe ea , as dori sa apelez la ajutorul dumneavoastra:
Avem vreo modalitate prin care sa facem sa "mearga" cartea de munca a femeii?...zvonurile erau legate plata a nu-stiu-ce taxe catre stat pentru a merge vechimea pe cartea de munca (dar care sunt acele taxe si unde sa ma interesez?),
sau altul ca eu ca persoana fizica as putea-o angaja (dar nu stiu demersurile , unde sa ma interesez si ce sa caut).
Va multumesc de ajutor si va rog sa-mi scuzat exprimarea de topor.
Buna ziua, Am fost abordat de curand de un fost coleg de facultate de origine din RM, care mia spus ca a obtinut cetatenia romana, a depus juramantul , si-a scos certificatul de nastere roman si acum vrea sa faca buletin de ro iar pentru asta ma rugat sal iau in spatiu locativ. Un bine nu strica sa faci unui om , dar cum relatiile noastre nu sunt foarte stranse ma intreb si eu ...care sunt implicatiile faptului ca lam luat in spatiu locativ, daca el e sa se tina de prostii, de ce ar trebui sami fie frica si la ce sa ma astept. Mersi de ajutor.
=D> Cam asta era si ideea mea, sa fac cere scrisa sa cer nr de inregistrare si cu nr de inregistrare si refuzul scris sa ma duc val vartej la opc X-( ......dar sa le zic ce? ...nu stiu de ce lege sa ma agat. :O
Buna ziua . Se da urmatoarea problema . Avem un credit ipotecar facut in 2008 in chf moment in care salriul avea o valoare x. si cursul chf o valoare z. La un interval de timp dupa obtinerea creditului salariu a acrescut, dar bugetar fiind in urma masurilor luate (-25% sal) salariul a ajund la aceasi valoare x din momentul incheierii creditului. Insa fatorita faptului ca la momentul acordarii creditului cursul de schimb al chf era cu mult mai mic fata de cursul actual (de la 2.19 in 2008 la 3.3 in 2010), am ajuns la ora actuala in incapacitate de plata. Am fost sa ma interesez la banca cu pricina daca se poate face ceva in aceasta privinta si o persoana de la relatii clienti m-a informat (verbal) ca exista posibilitatea sa fiu pasuit pentru un an cu plata ratelor, dar am fost indrumat pt mai multe informatii catre un consilier. Acesta din urma mentionand ca la ora actuala am acelas salariu ca la momentul acordarii creditului si nedorind sa auda ce cresterea valutei mi-a spus ca nu ma poate ajuta. Avand in vedere ca mai devreme sau mai tarziu voi ajunge in incapacitate de plata as dori sa stiu ce optiuni am in aceasta situatie. Nu exista nici o lege care sa forteze bancile sa gaseasca o solutie in cazul in care se ajunge in incapacitate de plata ? Orice sfat este binevenit. Mersi
Buna ziua,
Se da urmatoarea problema : ma trezesc intr-o seara cand ma intorc de la serviciu ca la parter este pus un afis de cei de la distrigaz in care suntem anuntati (locatarii scarii) ca a fost oprit gazul de la contuarul aflat pe scara si acesta a fost sigilat , iar daca umblam la sigiliu...bla bla bla. Intrigat intreb vecinii si aflu ca au venit in cursul zilei de la distrigaz si au orit gazul pe motiv de neplata. Cum era trecut de ora19 ajung la asociatie abia a 2 zi dupa serviciu si aflu ca "doamna administrator" cica habar nu avea de acest lucru. Printre care aflu ca la noi in bloc (care are 5 scari) la primele 2 scari gazul nu-i oprit iar la ultimele 3 e oprit gazul . mai aflam tot de la asociatie ca blocul nostru nu e singurul cu probleme, fiind in aceasi situatie mai multe blocuri de la aceasi asociatie. Mai aflam ca scara noastra nu are restante si doamna administrator nu isi explica in nici un fel aceasta decizie mai ales ca ea zice ca ar fi platit cu vreo 3 zile inainte gazele. Dar primisi asigurari de la asociatie in cursul zilei respective se va rezolva problema. A doua zi , adica azi, cand evident ca nu aveam gaze, postez pe saitul distrigazului o sesizare pe aceasta tema. Si distrigaz imi raspunde sec la mail ca sistarea sa facut pe baza de neplata factura si aceasta a fost platita azi si pana diseara se da drumul la gaze. Dupa ce mi-a luat 10 minute sa-mi revin din acest raspuns halucinant i-mi pun si eu intrebarea.....care minte? Ca administratora spune ca factura sa platit de pe 30.07 si distrigazul ca sa platit pe 03.08.....Pot sa aflu si eu cumva ce sa intamplata acolo?... sau e vreo cutie neagra intre distrigaz si asociatie?.... pot sa aflu si eu daca distrigazul este obligat sa anunte cumva sistarea gazului ? ... si cui tre sa cer lamuriri pe acesta tema ? Mersi de ajutor.
Buna ziua. In informatiile pe care le-am luat de la firma ce imi furnizeaza agent termic , sc.apaterm.s.a., este specificat faptul ca pentru a putea face o debransare trebuie dovedit prin citanta si alte acte oficiale ca mi-am pus contuarul de gaze si am achizitionat centrala termica. Acum problema mea e, de ce trebuie eu sa le demonstrez ca i-mi pun centrala proprie....de fapt nici nu vreau asta ....neofocial prefer pentru momentan aeroterna, ofocial din punctul meu de vedere este o firma prestatoare de servicii si nu mai vreau sa beneficiez de serviviile ei. Imi poate impune din punct de vedere legal , "sc.apaterm.sa" sa demonstrez ca imi pun centrala , sau e alta gaselnita sa forteze omul de rand sa se lase la mana lui? Mersi frumos pentru sfaturi.