buna ziua! am si eu o speta si nu stiu daca e corect sau legal, daca la rezilierea unui contract de leasing fin. prin neplata a mai multor rate, finantatorul a recuperat bunul l-a revandut altei pj prin licitatie, iar pretul de vanzare l-a compensat mai intai cu ratele nefacturate si apoi cu ratele facturate si neachitate;astfel debitorul mai are de plata restul din ratele facturate si neachitate, dar daca compensa mai intai pe cele facturate se mai considera datorie restanta capitalul nefacturat ?In contract se prevede ca "in cazul incetarii contractului din vina utilizatorului...., acesta va returna obiectul in leasing si va plati deindata ratele de leasing restante"
Este corect cum a procedat Finantatorul?
buna ziua! as vrea sa stiu ce inseamna " declansarea executarii silite", adica este momentul cand se initiaza procedura ex.silite sau efectiv cand se realizeaza ex.silita ? multumesc!
buna ziua! am si eu o intrebare, chiar daca s-a mai raspunsla acest gen " actualizarea cu indicii de inflatie": am o valoare in 2006 de 3 lei si trebuie sa o actualizez pana in prezent, intrebarea este iau in calcul ipc anual sau lunar, pt ca la insse cand dau ipc anual imi selecteaza ca perioada curenta anul 2011 iar perioada de referinta se opreste la 2010, iar daca iau ipc lunar pot actualiza pana in iulie 2012. Deci care este valoarea actualizata in prezent a sumei de 3 lei din 2006? multumesc!
revin cu aceeasi problema, dar mai detaliat: in lipsa in intregime a evidentei contabile si in urma unor controale efectuate mai intai de catre garda si apoi de catre anaf, pe baza declaratiei 394 neconcordante emise de anaf s-au estimat TVA de plata si impozit /profit total diferite, adica una stabileste garda, care ia in calcul achizitiile la calculul tva de plata si una stabileste anaf-ul care nu-i mai ia in calcul achizitiile pe motiv ca ag.ec nu a pus la dispozitie facturi de achizitie; specific ca garda a gasit atat facturi de livrare cat si de achizitie, dar la partenerii comerciali ai ag.ec, care nu are nicio evidenta contabila;intrebarea mea este: care este temeiul legal in care se calculeaza aceste impozite (stiind ca organele de control pot estima ) si de ce nu cad de acord cele doua organe de control, pentru ca explicatiile date de cei de la anaf nu au fost nici pe departe , ce spun eu concludente, dar am crezut ca vorbesc cu cineva care e angajat in alt domeniu, nu mi-au dat niciun art. din codul fiscal(asa cum nu a fost motivat nici in rif).deci daca nu exista nicio factura , nicio declaratie depusa nu exista nimic la un ag.ec si anaf-ul ia 394 neconcordante si gaseste relatii comerciale intr-o perioda , poate calcula pe baza acestor informatii tva de plata fara sa-i scada deductibilul din facturile de achizitie pe motiv ca nu a prezentat facturile, dar ele apar in contabilitatea partenerilor comerciali ai celui ce nu detine nimic? in speranta ca s-a mai confruntat cineva cu asa ceva, astept un raspuns si va multumesc!
buna seara! am si eu o intrebare un administrator unic la un srl poate instraina bunurile societatii fara aprobarea aga,(mentionez ca ca sunt 2 asociati 50% -50% din care unul este administrator unic0 in conditiile in care in actul constitutiv scrie doar atat:" raspunderea administratorilor si constituirea garantiilor sunt supuse reglementarilor legale' si care este baza legala, articolele care fac referire la aceasta? multumesc
buna ziua! stie cineva daca un expert contabil poate estima o obligatie fiscala, in cadrul unui raport de expertiza in lipsa unei evidente contabile sau numai organele de control respectiv finantele au acest drept?
buna ziua! in conditiile in care un agent ec.nu si-a achitat impozitele cu retinere la sursa pentru o perioada de timp si in acelasi timp avea de recuperat tva si nu a facut cerere de compensare intre datorii, se mai considera ca a prejudiciat bugetul de stat? sau statul inainte de inainta la politie plangere conf.art.6 din legea 245, putea face compensare din oficiu?