avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii baza legala pentru plata datoriilor unei sc
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

baza legala pentru plata datoriilor unei sc

buna ziua ! care este baza legala in ceea ce priveste ordinea platii datoriilor unei societati, respectiv furnizori , salarii , datorii catre bugetul de stat? de ex. am 100 lei in conturi, pe 25 ale lunii, si trebuie sa platesc salariile, facturile de la furnizori,si nu mai raman pentru datoriile bug.de stat. Statul vine si-mi spune ca nu am virat cu intentie impozitele cu stopaj la sursa, dar am preferat sa platesc salariile, si facturile catre furnizori ca sa pot sa-mi desfasor in continuare activ. si apoi impozitele; ei nu au motivat ce inseamna cu intentie , dar asta presupune o infractiune, asa ca eu va intreb exista un articol de lege prin care sunt obligat sa platesc impozitele inaintea celorlalte?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:25, 2 Aprilie 2012
nu exista o asemenea baza legala, insa intr-adevar daca nu sunt platite contrib cu retinere la sursa, cu intentie, se considera infractiune. Cu intentie = atunci cand existau bani pentru plata lor si nu se plateste. Pe fisc nu il intereseaza ca daca nu platesti furnizorii nu mai poti continua activitatea... Daca se ajunge in instanta, acolo se va stabili vinovatia (intentia).
Nu exista reglementata o ordine de plata, cu exceptia situatiei cand asupra societatii sunt instituite masuri asiguratorii.
multumesc pt.raspunsuri=D>
Art.161 C.mun. prevede ca , salariile se plătesc înaintea oricăror alte obligaţii băneşti ale angajatorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stopaj la sursa ca infractiune Kolaxxx Kolaxxx Rog definiti stopajul la sursa daca o interpretati altfel ( s-a retinut si nu s-a platit catre stat) Speta in cauza: In 2004 societatea prin hotatrare ... (vezi toată discuția)
Stopaj la sursa ! vinovatulfaravina vinovatulfaravina BUNA ZIUA, DORESC SA INTREB DACA STOPAJ LA SURSA INSEAMNA DOAR SUMELE DATORATE PRIN DEPUNEREA DECLARATIILOR SAU SI PENALITATILE AFERENTE ACUMULATE ULTERIOR ... (vezi toată discuția)
Plati tert Marcela33 Marcela33 Societatea noastra are conturile blocate de un an si doua luni, timp in care din banii incasati am achitat doar salarii si restul s-a virat catre BS si ... (vezi toată discuția)