avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Activitate Shaloo

Activitate Shaloo

X-(Cea mai mare bataie de joc la adresa contribuabului (inca) cinstit si care vrea sa isi plateasca impozitele si darile catre stat. Eu unul in momentul in care apare asa ceva o sa inchid II si mai bine lucrez la negru. Nu e posibila bataia asta de joc si sfidarea la care suntem supusi. Sper ca e doar o gluma proasta si nu ai de gand sa faca asa ceva. Nu mai o sa plateasca nimeni nimic si atunci sa-i vad de unde aduna bani in plus. Se plang de munca la negru (ca e foarte raspandita) dar ei te obliga sa muncesti la negru daca vrei sa mai traiesti. NU POT SA CRED CAT DE NESIMTITI POT FI.
Buna ziua. Eu inca nu m-am lamurit cu ce trebuie sa platesc si ce nu...
Sunt angajat la o firma cu CIM la care se platesc toate contributiile. Pe langa asta mai am si un venit ocazional (4 sau 5 facturi pe an - maxim 2000 sau 3000 RON / anual) din alta activitate care nu are legatura cu obiectul de activitate si cu firma la care lucrez. Am inteles ca trebuie platite contributiile la sanatate in valoare de 5.5 % din venitul (brut sau net?) realizat si inca 16 % impozit dupa aplicarea deducerilor.
Intrebarea este urmatoarea: Mai trebuie sa platesc si contributiile la pensii (31.3 % sau 10.5 % ???) si la somaj (0.5 %) lunar sau nu? Contributiile la pensii se calculeaza la o baza de venit de minim 600 lei / luna adica 600*12=7200 / an sau se vor calcula in caz ca trebuie sa le platesc la venitul realizat de mine (2000 sau 3000 RON / an). Nu mi se pare normal si corect sa platesc la un venit de 7200 lei cand eu realizez maxim 3000.
Va multumesc.
X-( Nu mai stiu ce sa cred... X-(
Am reusit sa iau legatura cu un contabil care lucreaza si ca inspector fiscal la ANAF iar acesta mi-a spus ca daca lucrez cu carte de munca in alt loc atunci nu mai platesc si asigurarile sociale ci doar impozitul de 16 % si asigurarile de sanatate 5.5 %.
Am intrebat si de ultimele legi si mi-a spus ca tot asa platesc daca mai lucrez in alt loc. :(
Ce anume inseamna repetitiv si ce anume ocazional si la ce categorie ma incadrez - dependent sau independent- ?
Sa spunem ca pentru aceasta activitate poate aparea urmatoarea situatie: De exemplu in IANUARIE am 2 evenimente iar apoi 3 luni sa nu mai prestez nici un serviciu apoi in MAI sa am 1 eveniment si in IUNIE sa am alt eveniment iar apoi sa nu mai am nimic 2 luni pana in luna SEPTEMBRIE unde sa spunem ca am 3 evenimente. Precizez ca activitatea este dupa parerea mea una INDEPENDENTA deoarece folosesc propria mea baza materiala iar clientul imi spune doar locul si data unde "imi desfasor activitatea" de exemplu LOCALUL sau HOTELUL unde are loc evenimentul (nunta, botez, cununie, etc.)
La ce categorie ma incadrez? REPETITIV SAU OCAZIONAL (toti clientii sa spunem ca sunt diferiti si nu prestez acelasi serviciu de 2 ori pentru un client). Mai platesc si asigurarile de CASS si SOMAJ sau doar SANATATEA?
Va multumesc.
Buna ziua. Sunt angajat cu carte de munca la o firma si vreau sa imi deschid un II cod CAEN 9002 - activitati suport interpretare artistica (SONORIZARI). Intrebarea mea este urmatoarea:
Conform OUG 58/2010 si HG 791/2010 as vrea sa stiu ce contributii trebuie platite mai nou catre stat:
16 % impozit ?
10.5 pensii ?
0.5 somaj ?
5.5 sanatate ?
sau platesc doar contributiile de 5.5 % sanatate si 16 % impozit pe venit deoarece sunt angajat cu carte de munca la alta firma ?
Buna ziua. Mi-am facut o intreprindere individuala cu activitatea principala "SONORIZARE" pentru nunti, botezuri, majorate, etc. Intrebarea mea este daca imi trebuie si casa de marcat sau numai facturier si chitantier ? Banuiesc ca o sa lucrez in proportie de 99 % doar cu persoane fizice si peste tot unde am intrebat nimeni nu stie exact daca trebuie sau nu.
Va multumesc.