Tocmai mi-am dat seama ca Revisalul a fost completat eronat. Nu am inregistrat perioadele de suspendare CIM ca urmare a zilelor de CFS pe ultimele 3 luni. Deci stat de plata si declaratii eronate.
Stie cineva daca mai exista posibilitatea efectuarii corectiilor in Revisal pentru lunile trecute? Chiar nu stiu cum trebuie procedat si am nevoie urgenta de ajutor.
Multumesc mult pentru raspuns. Imi cer scuze pentru insistenta, am primit tot felul de informatii contradictorii, dar va rog sa-mi spuneti concret, daca in caz de incetare cim cu acordul partilor, acestia pot solicita repunerea in plata pentru a beneficia in continuare de cele 11 luni de somaj care le mai ramasesera la data intreruperii. Procedura ar fi mai simpla in cazul incetarii cim cu acordul partilor, insa nu vreau sa le fac vreun rau prin asta doar ca sa-mi fie mie mai usor, sunt oameni peste 45 de ani si chiar as vrea sa-i ajut cumva.
m-am uitat mai bine peste lege, se pare ca ne aflam intr-o situatie de incetare a platii indemnizatiei, pentru ca cim este pe perioada nedeterminata...
Multumesc pentru raspuns. Am facut o simulare in Revisal, dar acolo am doar optiunea desfiintarii postului. De aici eu inteleg ca nu e posibila restrangerea activitatii fara desfiintarea postului.
Pe de alta parte m-ar interesa si procedura in acest caz. Trebuie emisa o hotarare AGA cu privire la restrangerea activitatii si salariatii sa primeasca o copie cu care sa mearga la Fortele de munca? Societatea are 11 salariati, vor fi concediati 3, se considera concediere colectiva? Din cate stiu au dreptul si la un salariu compensatoriu.
Societatea este din Bucuresti, salariatii din Urziceni, este mai greu sa iau legatura cu cineva de la fortele de munca de acolo.
Este vorba de 3 salariati angajati la inceputul acestui an pe postul de electrician. In momentul angajarii ei erau de o luna in somaj (se mai incadrau la somaj pentru inca 11 luni). Contributiile la stat au fost platite in mod normal, fara a beneficia de facilitatea privind incadrarea de someri. Din pacate, avand in vedere ca societatea nu mai are lucrari in curs, s-a luat decizia incetarii CIM pentru ei, insa nu stiu ce posibilitate exista ca ei sa isi ia in continuare restul de somaj si sa nu fie afectati prea mult de concediere, precum si procedura care trebuie urmata. E posibil ca in cateva luni situatia societatii sa se imbunatateasca si sa fie nevoie de alti electricieni, asadar desfiintarea posturilor este exclusa.
Ce posibilitati am astfel incat sa fie in regula si pentru ei si pentru societate?
As avea nevoie de un raspuns urgent cu privire la urmatoarea problema.
Saptamana trecuta, contabila societatii trebuia sa transmita Revisalul cu un numar de 9 salariati. Ulterior, dumneaei a decis sa inceteze colaborarea cu societatea. Problema este ca atunci cand s-a efectuat verificarea inregistrarilor in Revisal, s-a constatat ca fisierul incarcat pe site-ul ITM-ului contine 10 salariati, unul dintre acestia, care este de altfel fratele Administratorului, apare ca fiiind Administrator cu contract de munca incetat. Insa, aceasta persoana nu a fost niciodata salariat al acestei societati, deci nu exista CIM pe numele lui sau decizie de incetare a activitatii.
Saptamana viitoare trebuie sa facem noi angajari, va rog sa-mi dati o solutie legat de persoana inregistrata eronat. Mentionez ca o sa reintroduc datele transmise initial pe un alt calculator pentru ca nu mai avem acces la calculatorul pe care au fost incarcate. Problema mea este: ce fac cu persoana care nu este si nici nu a fost angajat al societatii? reintroduc toti salariatii cu CIM plus cei care urmeaza a fi angajat, fara aceasta persoana si transmit astfel fisierul?
Da, multumesc de raspuns, doar ca e un pic mai complicat, firma a trecut prin niste schimbari majore, asa-zisul birou este acasa la Administrator, dumnealui nu e genul cooperant, iar salariatul respectiv nu e interesat in a-i face vreo reclamatie sau probleme de genul acesta, ci doar sa-si stie situatia actuala. O sa-l sfatuiesc sa incerce cu o scrisoare cu confirmare de primire....
Stie cineva cum poate obtine un salariat copie de pe Revisal de la angajator? Societatea respectiva este inregistrata in Giurgiu. Daca persoana respectiva nu mai poate lua legatura cu angajatorul, sau angajatorul refuza sa ii dea copia, exista posibilitatea de a merge cu o cerere la ITM Giurgiu si de a obtine de acolo inregistrarile din Revisal?
De asemenea, ma intereseaza cum se poate dovedi ca angajatorul a refuzat sa elibereze copia? Solicitare catre societate trimisa prin posta cu confirmare de primire?