avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neintregistrare CFS in Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neintregistrare CFS in Revisal

Tocmai mi-am dat seama ca Revisalul a fost completat eronat. Nu am inregistrat perioadele de suspendare CIM ca urmare a zilelor de CFS pe ultimele 3 luni. Deci stat de plata si declaratii eronate.

Stie cineva daca mai exista posibilitatea efectuarii corectiilor in Revisal pentru lunile trecute? Chiar nu stiu cum trebuie procedat si am nevoie urgenta de ajutor.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:29, 25 Februarie 2013
Daca doriti sa completati si sa transmiteti REVISAL cu CFP se poate face retroactiv, sub sanctiunea prevazuta de lege pentru depasirea termenului de transmitere.

Intrati in REVISAL, sectiunea contracte / suspendare si inregistrati suspendarea ...
Buna ziua. Daca am un salariat in cfs si nu ii fac decizie de suspendare, este sau nu obligatoriu de trecut in Revisal?
Va intreb deoarece in Codul Muncii se precizeaza: Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru
studii sau pentru interese personale.

Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
Viovas, utilizator
Este corecta observatia dvs. Codul muncii contine in acest sens o norma dispozitiva si nu una imperativa, de aceea suspendarea c.i.m in acest caz este facultativa.
Insa, cum majoritatea inspectorilor ITM cer ca suspendarea in acest caz sa se inregistreze in Revisal, este de preferat sa o faceti...
Nu este obligatorie inregistrarea CFP in REVISAL ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare contract pentru cfs suciugeorgeta suciugeorgeta Daca am cerere pentru CFS din partea salariatului pe o perioada de 7 zile sau 20 zile....trebuie sa fac decizie de suspendare a contractului si sa o transmit ... (vezi toată discuția)
Concediul fara plata Anca1011 Anca1011 in cazul in care un angajat se afla in cfp pe o anumita perioada, aceasta perioada trebuie operata in revisal? (vezi toată discuția)
Preaviz daniela-claudia daniela-claudia Un salariat se afla in cele 20 zile de preaviz. Dupa primele 10 zile de preaviz (concediere din motive care nu tin de persoana salariatului) acesta solicita ... (vezi toată discuția)