avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PREAVIZ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PREAVIZ

Un salariat se afla in cele 20 zile de preaviz. Dupa primele 10 zile de preaviz
(concediere din motive care nu tin de persoana salariatului) acesta solicita , in scris, 1 zi CFS. Avand in vedere ca situatiile de CFS se raporteaza in REVISAL prin suspendarea CIM, va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in aceasta situatie de preaviz? Cred ca daca i-as suspenda CIM, nu mai ies cele 20 zile CFS.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:16, 12 Ianuarie 2016
Potrivit Codului muncii (art.54), suspendarea c.i.m. ca urmare a acordarii unui CFP nu este obligatorie.

Art.54 C.mun. : Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.

Daca i-ati suspendat c.i.m. , atunci suspendarea se opereaza in REVISAL, iar durata termenului de preaviz se va prelungi cu durata CFP-ului.
Multumesc pentru raspuns! Am omis sa precizez ca salariatul respectiv a mentionat in cererea in care solicita o zi CFS ca renunta la o zi de preaviz. Este legal ? Pot deci, sa nu raportez in REVISAL?
Puteti sa-i raporati in REVISAL, CFP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare contract pentru cfs suciugeorgeta suciugeorgeta Daca am cerere pentru CFS din partea salariatului pe o perioada de 7 zile sau 20 zile....trebuie sa fac decizie de suspendare a contractului si sa o transmit ... (vezi toată discuția)
Concediul fara plata se opereaza in revisal? coraliana coraliana Doresc sa stiu daca concediul fara plata acordat salariatilor se opereaza in Revisal. Mentionez ca se acorda 15 zile/luna concediu fara plata prin ... (vezi toată discuția)
Legat de cim pe durata derminata Herra_ Herra_ Buna ziua, Intrebare: 1. am contracte contracte individuale de munca incheiat in anul 2011, respectiv 2013. 2. am prelungit aceste contreacte asa cum [b]era ... (vezi toată discuția)