avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul fara plata

in cazul in care un angajat se afla in cfp pe o anumita perioada, aceasta perioada trebuie operata in revisal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:01, 14 Noiembrie 2012
Art. 54 Codul muncii:

Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.

Daca angajatorul opteaza pentru suspendare, este obligatorie inregistrarea suspendarii in Revisal.
dar in situatia in care un angajat solicita, prin cerere scrisa, cfp pentru o anumita perioada, mai este obligatoriu ca acesta sa fie operat in Revisal?
Anca1011

Suspendarea, in acest caz, se completeaza si se transmite in Revisal numai daca angajatorul decide supendarea c.i.m. .. acest tip de suspendare este facultativa si nu obligatorie.
eu am cativa angajati care au cerut suspensarea contractului de munca intr-o anumita perioada si nu i-am operat in Revisal, nu am intocmit nici decizia de suspendare(am doar cererea prin care acestia solicita cfp), este corect cum am procedat?
multumesc!
Codul muncii spune "cu acordul partilor". Daca acestia au cerut suspendarea c.i.m parerea mea este ca trebuia sa o faceti.

Alte discuții în legătură

C.o. fara plata -revisal silvia99 silvia99 d.p.d.v al angajatorului- cum se inregistreaza in revisal concediul fara plata? in cazul unei angajate care pleaca in strainatate 2-3 luni multumesc! (vezi toată discuția)
Suspendare activitate anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, in cazul in care un salariat solicita 15-20 zile concediu fara plata pt probleme personae, trebuie sa-i fac suspendarea ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata ortanda ortanda Buna ziua, Legea da dreptul la 30 zile calendaristice pentru concediul fara plata, deci sunt incluse si zilele de sambata si duminica. Angajatul poate semna ... (vezi toată discuția)