avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Activitate miticamanea

Activitate miticamanea

Aici nu este vorba despre documentele anexate la dosar (dosarul a conținut absolut toate documentele solicitate de instanță), ci despre faptul că avocatul nu a făcut recurs în termenul stabilit de instanță, conform obligațiilor contractuale.
Aș dori să vă supun atenției următoarea situație:
Asociația de proprietari din care fac parte, dă în judecată un locatar pentru neplata întreținerii.
Pentru reprezentarea în instanță asociația încheie un contract cu un cabinet de avocatură.
În primă instanță judecătorul respinge cererea ca nefondată, cu termen de 30 zile pentru recurs.
Avocatul angajat nu face apel în termenul precizat, astfel că asociația pierde procesul și, în consecință, posibilitatea de a recupera sumele restante la întreținere și penalitățile calculate de la locatar.
Care este calea de urmat pentru recuperarea acestor sume? Poate fi acționat în judecată avocatul care nu și-a îndeplinit obligațiile din contract? Este vreo șansă de a recupera aceste sume de la avocat?
Un sfat competent ne-ar ajuta mult în încercarea de a rezolva această problemă.
Mulțumesc!
@ Adriantot
Vă mulțumesc pentru răspuns.
@elga50 Mulțumesc mult pentru sfat!
Vom proceda în acest mod, însă aș mai avea o întrebare (vorba ceea: "îți dă omul un deget și-i iei mâna toată"): pentru reînființare putem merge cu statutul și acordul de asociere din 1998 sau ar trebui făcute altele?
Mulțumesc pentru un eventual răspuns!


@Adriantot Mulțumesc pentru răspuns!
Modalitatea asta de a găsi dosarul la Judecătorie nu a fost încununată de succes, chiar și cu propunerea de a merge cineva în arhivă ca să caute documentul.
După cum spuneam în exemplarul asociației nu se găsește respectivul document.
Încercările noastre de a-l obține de la ANAF sau de la Judecătorie n-au fost încununate de succes, răspunsul ambelor instituții fiind că dosarul e prea vechi (1998) și nu se mai găsește în arhive. Eu nu cred că-i adevărat, mai degrabă cred că o imensă comoditate i-a oprit să caute în arhivele lor (bănuiesc că nu-i nici o plăcere să scotocești prin hârțoage vechi, să te umpli de praf și alte alea), însă neavând altă modalitate de a-i forța trebuie să-i credem pe cuvânt. #-o
Situația fiind cea prezentată ce poate face asociația ca să-și rezolve problema? Să se desființeze (cum?) și să se facă alta, sau cum altcumva?
Bună ziua,
Aș dori să vă expun următoarea situație cu speranța că voi primi un sfat pentru rezolvarea ei.
Este vorba despre o asociație de proprietari care dorește să-și deschidă un cont bancar. Dosarul este întocmit conform cerințelor băncii/băncilor, însă lipsește un document esențial, fără de care acțiunea nu poate fi dusă la bun sfârșit: hotărârea judecătorească de înființare a asociației (aceasta s-a pierdut, rătăcit, în orice caz nu se găsește printre documentele acesteia).
Încercările de a găsi originalul (la Judecătorie) sau vreo copie la una dintre instituțiile cu care asociația a avut relații (banca unde pe vremuri a avut un cont, dar care a fost închis, Oficiul de cadastru, la registrul de publicitate imobiliară, etc.) au fost sortite eșecului.
Cum putem rezolva această situație având în vedere că avem încasări, avem de primit bani din executări silite, etc.
Un sfat bun și competent ne-ar fi de mare ajutor.
Mulțumiri!
Mulțumesc tuturor!
Răspuns la discuția Repartizare pierderi apa
Diferențele pot avea multe cauze:
- clase metrologice diferite ale apometrului general (de regulă cls. C, mai nou D) față de apometrele din apartamente (cls. B sau chiar A, clase inferioare față de C sau D)
- apometre din apartamente montate necorespunzător (adică în poziție orizontală ceea ce le situează în cls. A, cea mai puțin precisă)
- uzura avansată a apometrelor datorită vechimii lor (recomandabil la 6-7 ani să fie schimbate)
- apometre în apartamente nesigilate ceea ce poate duce la înregistrări eronate
- poate este necesară solicitarea schimbării apometrului general.
Da, salariul min. este de 1050 lei/lună, însă pentru 170 ore (sau nu știu exact câte) pe lună. Dacă administratorul are un program de 32 - 40 ore/săpt. se face regula de 3 simplă?
Întrebarea mea nu se referea la faptul că ar fi ceva stabilit prin act normativ referitor la slarii, ci doream o informare referitoare la ce se practică prin țară.
Aș dori să știu cam pe la ce valori se situează salariul pentru administrator și casier-contabil?
Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.