avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aș dori să vă supun atenției următoarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aș dori să vă supun atenției următoarea situație: Asociația ...

Aș dori să vă supun atenției următoarea situație:
Asociația de proprietari din care fac parte, dă în judecată un locatar pentru neplata întreținerii.
Pentru reprezentarea în instanță asociația încheie un contract cu un cabinet de avocatură.
În primă instanță judecătorul respinge cererea ca nefondată, cu termen de 30 zile pentru recurs.
Avocatul angajat nu face apel în termenul precizat, astfel că asociația pierde procesul și, în consecință, posibilitatea de a recupera sumele restante la întreținere și penalitățile calculate de la locatar.
Care este calea de urmat pentru recuperarea acestor sume? Poate fi acționat în judecată avocatul care nu și-a îndeplinit obligațiile din contract? Este vreo șansă de a recupera aceste sume de la avocat?
Un sfat competent ne-ar ajuta mult în încercarea de a rezolva această problemă.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: miticamanea , utilizator 14:05, 6 Februarie 2023
Este hazardat sa ne pronuntam asupra eventualei culpe a avocatului fara analiza documentelor din dosar
Se poate ca documentele depuse de catre asociatie sa nu intrunesca conditiile de forma ,se poate ca avocatul sa nu fi redactat actiunea conform dispozitii in vigoare
Aici nu este vorba despre documentele anexate la dosar (dosarul a conținut absolut toate documentele solicitate de instanță), ci despre faptul că avocatul nu a făcut recurs în termenul stabilit de instanță, conform obligațiilor contractuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunde pentru neglijenta in serviciu avocatul ? anicuta anicuta Intr-un litigiu comercial,la recurs, am angajat o societate comerciala de avocati si un cabinet de avocatura pentru a redacta, asista si a ma reprezenta. La ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari puican roger puican roger asociatia de locatari ma dat in judecata pentru neplata intrecineri .am platito.asociatia si retras dosarul din instanta.iar eu acum sunt pus sa platesc ... (vezi toată discuția)
Recuperare suma platita avocat.... georgescutiberiu georgescutiberiu doresc sa stiu cum pot recupera suma de 40000ron platita unui cabinet de avocatura care trebuia sa imi recupereze de la o primaria cheltuieli de judecata din ... (vezi toată discuția)