avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatie de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatie de locatari

asociatia de locatari ma dat in judecata pentru neplata intrecineri .am platito.asociatia si retras dosarul din instanta.iar eu acum sunt pus sa platesc cheltuieli judecatoresti.CINE TREBUIE SA PLATEASCA EU SAU ASOCIATIA.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:12, 18 Februarie 2010
Ce fel de cheltuieli? Taxa de timbru nu se perpece asociatiilor de locatari. V-a obligat instanta prin sentinta la plata cheltuielilor de judecata?
Daca instanta a dispus in sarcina dvs obligatia achitarii cheltuieli judiciare reprezentate de onorariu avocat, sunteti obligat sa le achitati,suplimentar obligatiilor stricte de intretinere.
Daca parcurgeti actiunea ,ve-ti constata ca in afara cererii principale obligarea la plata restanta reprezentand neplata c/v cote intretinere,exista si cerere accesorie prin care reclamanta solicita obligarea dvs la acoperirea cheltuielilor ocazionate de proces,respectiv onorariu avocat
Concret dvs trebuie sa platiti obligatiile pecuniare dispuse de instanta de judecata,pentru ca dvs sunteti factorul care in termenul legal nu a achitat obligatiile de intretinere,aspect care a determinat asociatia de proprietari sa demareze procedura legala de recuperare restante prin instanta de judecata
sens in care a angajat avocat care sa reprezinte si sa apere interesele sale legitime.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
Daca parcurgeti hotararea instantei veti constata ca actiunea s-a incheiat cu anumite dispozitii. Daca printre ele se numara si obligarea la plata cheltuielilor de judecata atunci va trebui sa achitati acel onorariu.
Daca asociatiatia va da in judecata pentru neplata intretinerii a facut-o pentru ca pe cale amiabila nu a reusit sa va determine sa va achitati datoriile.
Asa cum spune dl. consilier jr. mai sus, conform legii as. prop. este scutita de taxa de timbru, in schimb cu ocazia declansarii actionarii in instanta se fac unele cheltuieli legate de aceasta operatiune, apoi daca s-a apelat la serviciile unui avocat, acesta a pretins onorariu, s-a achitat aceasta suma in avans, iar avocatul emite o chitanta care se depune in dosarul de dare in judecata in vederea recuperarii acestei sume.
Deci, vedeti daca s-a achitat onorariul pentru avocat - pentru ca aici este problema. Daca as. prop. a achitat acest onorariu - din banii altora, dvs. ce ati vrea acum - chiar daca procesul a fost intrerupt?
puican roger a scris:

asociatia de locatari ma dat in judecata pentru neplata intrecineri .am platito.asociatia si retras dosarul din instanta.iar eu acum sunt pus sa platesc cheltuieli judecatoresti.CINE TREBUIE SA PLATEASCA EU SAU ASOCIATIA.

Dumneavoastra trebuie sa platiti cheltuielile de judecata pentru ca acestea s-au facut datorita restantelor ce erau in sarcina dv Daca ati achitat debitele este o dovada clara ca ati recunoscut aceste restante. Asociatia "si-a retras dosarul" cum spuneti dv, darputea sa persiste in ionstanta pentru a va obliga la plata cheltuielilor de judecata.
Asociatia poate sa apeleze din nou la instanta pentru a recupera de la dv cheltuielile de judecata, dar mai mari decat cele actuale pentru ca va mai cheltui alti bani cu urmatoarea actiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata avocat manuaxx manuaxx Am avut o datorie de 4000 de lei la intretinere si am achitat complet suma inainte de primul termen al procesului. Urmatoarea lunadupa achitarea datorii pe ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de executare pe listele asociatiei de proprietari ContSters362803 ContSters362803 Buna seara! Administratorul a trecut suma ce reprezinta Cheltuielile de Executare Silita in totalul lunar al cheltuielilor de intretinere cu titlul de ... (vezi toată discuția)
Notificare datorie mai veche de 3 ani suc_de_pere suc_de_pere Buna ziua. As dori sa stiu in ce fel pot sa notific asociatia de proprietari asupra unei datorii mai vechi de 3 ani, asupra careia am o sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)