avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata avocat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata avocat

Am avut o datorie de 4000 de lei la intretinere si am achitat complet suma inainte de primul termen al procesului.
Urmatoarea lunadupa achitarea datorii pe linga plata intretinerii sunt obligat sa platesc si 300 lei onorariul avocatului.Am incercat sa platesc doar intretinerea dar pe chitanta a scris ,,intretinere februarie partial,, iar pe spatele chitantei ,,rest plata 300 lei,,.
Trebuie sa achit avocatul atat timp cat procesul nu a avut loc?
Este normal ce se intampla?
Pot cere macar o factura fiscala ce dovedeste plata avocatului?
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 09:39, 22 Aprilie 2011
Chiar daca nu a avut loc procesul, ca sa existe un prim termen, cineva a trebuit sa faca acele demersuri, si inteleg ca acela este un avocat. Si avocatul trebuia platit pentru ceea ce a facut pana la primul termen. El lucreaza in baza unui contract si evident ca pentru onorariul cerut trebuia sa dea si o factura/chitanta. Ca atare, in contabilitatea asociatiei de proprietari trebuie sa existe asa ceva iar d-voastra aveti dreptul sa o vedeti.
Daca nu exista hotararea instantei de judecata care sa dispuna obligatia in sarcina dvs a achita onorariu avocat,impunerea asociatiie de proprietari ,este abuziva - in conditiile in care dvs ati achitat integral restanta inainte de primul termen de judecata
Pai , bine dar daca spuneti ca v-ati achitat inainte de judecata , cine va cere o davada care nu se numeste factura fiscala , in fine, nu mai are importanta denumirea pe care i-o dati dvs. ca trebuie sa va achitati si onorariul avocatului ? fi ti putin mai axplicita . V-ati luat avocat ptr. proces , si cine v-a scris pe chitanta restanta de 300 ?
probabil, aveti un rest de plata la intretinere , iar partea de care amintiti este cu totul altceva.
Asociatia ma pune sa platesc onorariul avocatului ASOCIATIEI. Eu am incercat sa platesc intretinerea pe luna februarie (numai intretinerea), iar administratora mi-a scris pe chitanta : achitat februarie partial, iar pe spatele chitantei "rest de plata 300lei=onorariul avocatului.
Deci la avizier fusese afisat ca eu am de plata pe luna februarie intretinerea de 427(127=intretinere,300=avocat) iar pentru ca eu nu am vrut sa dau cei 300 de lei pentru avocat, mi-a trecut pe chitanta plata partiala, iar pe spatele ei restanta cei 300 lei.
Ce institutie (primarie, garda financiara) sau persoana (avocat) ma poate ajuta sa stiu daca mi se face un abuz sau nu?

Alte discuții în legătură

Asociatie de locatari puican roger puican roger asociatia de locatari ma dat in judecata pentru neplata intrecineri .am platito.asociatia si retras dosarul din instanta.iar eu acum sunt pus sa platesc ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari AURORA82 AURORA82 Buna ziua, as dori si eu sa ma ajutati cu un sfat, iata problema mea: in decursul anului 2010 am adunat restante la intretinere astfel ca la 31.01.2011 figuram ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari gryg84 gryg84 Cu ceva timp in urma am fost dat in judecata de asociatia de proprietari pentru neplata utilităților si obligat sa platesc inainte onorariul ... (vezi toată discuția)