Cu ceva timp in urma am fost dat in judecata de asociatia de proprietari pentru neplata utilităților si obligat sa platesc inainte onorariul avocat.
Procesul a fost suspendat pentru ca asociatia nu a administrat inscrisuri sau probe cerute de judecator.
Este normal ca asociatia sa ceara bani inainte de avocat si daca procesul sa suspentat fara nici un castig pot cere restituirea sumei de avocat.
PS. Procesul a fost suspendat de mai bine de un an. Si daca am dreptul sa cer bani inapoi si nu vrea ce pot face legal
cyan
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu se intelege, dvs. ati platit avocatul asociatiei? Cum v-au obligat? Au bagat cheltuielile in lista de plata?
Avocatul il plateste cel care il angajeaza.
Puteti solicita restituirea sumei printr-o actiune in instanta sau solicitati asociatiei sa elibereze o chitanta prin care compenseaza plata unei parti a intretinerii. Daca nu vor atunci treb sa ii actionati in judecata.
cyan
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ati contestat vreodata lista de plata pentru introducerea onorariului avocatului?
Faceti o notificare in atentia presedintelui asociatiei in care solicitati ca onorariul avocatului sa fie considerat plata unei parti a restantelor.
Mentionati ca avocatul se plateste de partea care il angajeaza iar introducerea in listele de plata este un abuz, onorariul trebuia repartizat tuturor proprietarilor iar in cazul in care se castiga procesul atunci aceste cheltuieli de judecata se recupereaza de la cel care a pierdut.
Introduceti actiune in instanta si solicitati instantei ca avand in vedere faptul ca asoc nu a prezentat probele solicitate iar procesul a fost suspendat sa dea o hotarare prin care suma respectiva sa fie considerata plata corespunzatoare unei restante de X lei. Ati inteles?
Onorariul avocatului a fost 2000 lei, restanta a fost de 3000 lei, atunci mai aveti de platit 1000 lei.
Ideea este ca cheltuielile de intretinere trebuie platite lunar, se ntampla sa fie restante 1-2-5 luni, se aplica penalitati, insa toti proprietarii fac eforturi sa isi achite obligatiile catre furnizori.
Daca sunt 3-4 restantieri sau mai multi cu restante mai mici sau mari se poate ajunge la sistarea utilitatilor, si atunci vor suferi toti proprietarii, poate unii au copii mici, au nevoie de caldura, apa, etc. Cred ca ati inteles ideea.
Atat timp cat nu exista hotarare judecatoreasca definitiva care sa hotarasca obligarea dv la achitare cheltuieli de judecata,impunerea asociatiei de proprietari nu are temei legal
Poate fi luat in discutie aspectul ca asociatia de proprietari pentru o reprezentare si aparare profesionala a intereselor a angajat aparator ales dar conform dispozitii in vigoare,pentru orice impunere trebuie sa existe document justificativ ,or in cazul de fata nu exista hotararea instantei care eventual sa admita pretentia asociatiei de proprietari de obligarea dv la achitare cheltuieli de judecata
Atentie daca asociatia de proprietari nu a inteles in termen legal sa isi sustina actiunea,sa depuna la dosarul cauzei documentele dispuse de instanta,dv aveti dreptul sa solicitati instantei sa dispuna hotarare judecatoreasca de perimare a actiunii
Plata avocat
manuaxx
Am avut o datorie de 4000 de lei la intretinere si am achitat complet suma inainte de primul termen al procesului.
Urmatoarea lunadupa achitarea datorii pe ... (vezi toată discuția)
Taxa expertiza
nicu_is
buna ziua, am o intrebare, cat poate ajunge taxa pt o expertiza ? si cine trebuie sa plateasca ? pe scut, sunt in proces cu asociatia de locatari pt o anumita ... (vezi toată discuția)