avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cit sunt cheltuielile de judecata pentru cineva care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cit sunt cheltuielile de judecata pentru cineva care nu-si plateste intretinerea?

Va rog sa-mi spuneti cit - ce suma, estimativ, se platesc cheltuieli de judecata pentru cineva care e dator la intretinere si asociatia il da in judecata pentru neplata.
Cel mai recent răspuns: Costin Savescu , utilizator 11:35, 25 Februarie 2013
In astfel de dosare nu se plateste taxa de timbru, insa daca asociatia isi angajeaza avocat, veti avea de achitat onorariul acestuia.

Onorariul este in functie de suma restanta, de complexitatea dosarului, de vechimea si experienta avocatului etc,nefiind insa mai mic de 800-1000 lei.

Se vor adauga si orice alte cheltuieli ale asociatiei facute in vederea recuperarii sumelor restante (ex: cheltuieli xerox, cost al unei eventuale expertize contabile- minim 1.000 lei).
Puteti solicita instantei onorariului de avocat (care nu ar trebui sa depaseasca 1.000 de lei in cazul dvs.).
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
Andrei Dina, Avocat

Instanta de judecata poate dispune obligarea la plata a proprietarului rau platnic in functie de documentele pe care intelege asociatia de proprietari sa le depuna in sustinerea actiunii de recuperare debit
Asociatia de proprietari mai poate solicita daca a inteles sa apeleze la serviciile unui aparator ,la onorariul aferent
Cum nu ati detaliat valoarea debitului si eventualitatea reprezentarii si apararii intereselor asociatiei de proprietari prin aparator ales,este hazardat a emite raspuns concret
Am inteles, multumesc.
Pot fi de la 1000 ron in sus, nu?
Fondul de reparatii neplatit poate fi motiv de actionare in judecata sau doar intretinerea lunara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari gryg84 gryg84 Cu ceva timp in urma am fost dat in judecata de asociatia de proprietari pentru neplata utilităților si obligat sa platesc inainte onorariul ... (vezi toată discuția)
Restantieri asociatie de propietari Daniel cc Daniel cc Am o necaltitate in privinta popririi conturilor asociatiei datorate executarii juridice de catre RADET. Cine plateste taxa de executare juridica in valoare de ... (vezi toată discuția)
Costuri actionare in instanta rau platnici intretinere randra51 randra51 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc in care cel putin 3 proprietari au datorii la intretinere mai mari de 5000 de lei/fiecare. Ca urmare a acestor datorii, au ... (vezi toată discuția)