avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Activitate Yuliam

Activitate Yuliam

buna ziua.
am o nelamurire in ceea ce priveste contestarea unei decizii de catre un salariat.
decizia i-a fost comunicata la o data x.la o data y acesta o contesta la directorul societatii iar la tribunal depune contestatia peste termenul de 30 de zile prevazut de CM.
se poate considera ca salariatul a contestat-o in termen legal chiar daca a indreptat-o in mod gresit??
multumesc mult si astept un raspuns cat mai repede.
si inca o intrebare.
ce parere aveti de numirile cu caracter interimar??
multumesc!:">
buna ziua.
ma intereseaza si pe mine daca este interzis cumulul pensiei de cap cu pensia pentru limita de varsta si munca depusa.
bunica mea a primit o decizie prin i se aducea la cunostinta faptul ca trebuie sa restituie o suma destul de mare care a fost incasata necuvenit prin incasarea a doua pensii.
intrebari:
- textul legal care interzice cumulul pensiei de cap cu alt tip de pensie (in speta pensia pentru munca depusa si limita de varsta)
- cum se calculeaza perioada
- sunt sanse sa o anuleze pe motiv ca nu este motivata in drept cum trebuie (se face referire la OUG 4/2005)
- cum se calculeaza termenul de 3 ani in care trebuie emisa decizia pentru a nu interveni prescriptia.
va multumesc mult si puteti sa-mi dati orice sugestii cu privire la modul de a reactiona aceasta situatie.
Răspuns la discuția cercetarea disciplinara
asta problema mea.
comisia a luat o anume hotarare care nu este pe placul conducerii.
aceasta doreste musai ca hotararea comisiei sa aiba forma dorita de ea.
degeaba am explicat eu ca cel care dispune sanctiunea este conducatorul unitatii.
ce ar trebui sa fac in continuare daca acesta nu vrea sa semneze propunerea comisiei????:(
intr-un caz de cercetare disciplinara prealabila conducatorul unitatii nu este de acord cu sanctiunea propusa de comisie.
cum se procedeaza in acest caz?
poate directorul sa dispuna aplicarea unei alte masuri, mai grave decat cea propusa de comisie??
am nevoie de ajutor cat mai repede.va multumesc.