avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetarea disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetarea disciplinara

intr-un caz de cercetare disciplinara prealabila conducatorul unitatii nu este de acord cu sanctiunea propusa de comisie.
cum se procedeaza in acest caz?
poate directorul sa dispuna aplicarea unei alte masuri, mai grave decat cea propusa de comisie??
am nevoie de ajutor cat mai repede.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:54, 6 August 2010
Raspuns : nu!
contesta sanctiunea daca nu e de acord cu ea.
1. Conducatorul unitatii nu este obligat sa acorde aceeasi sanctiune cu cea propusa de comisia de disciplina.
2. Dupa emiterea deciziei de sanctionare cine este nemultumit face contestatie.
asta problema mea.
comisia a luat o anume hotarare care nu este pe placul conducerii.
aceasta doreste musai ca hotararea comisiei sa aiba forma dorita de ea.
degeaba am explicat eu ca cel care dispune sanctiunea este conducatorul unitatii.
ce ar trebui sa fac in continuare daca acesta nu vrea sa semneze propunerea comisiei????:(
1. Decizia de sanctionare o semneaza directorul nu comisia de cercetare.
2. Pe propunerea scrisa a comisiei, directorul scrie: "se sanctioneaza cu... " si trece sanctiunea legala pe care o considera el si semneaza.
3. Apoi se intocmeste decizia de sanctionare pe care o semneaza tot el.
4. Comisia nu are de ce sa faca contestatie. Ea a facut o propunere si atata tot.
5. Salariatul sanctionat poate face contestatie si poate aduce ca proba in favoarea sa si propunerea comisiei de disciplina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia de cercetare disciplinara ankalaura85 ankalaura85 Pentru alcatuirea comisiei de cercetare disciplinara intr-o societate cu doi administratori se poate alcatui din directorul general, consilierul juridic si o ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara cristina petrache cristina petrache Decizia, propunerea comisiei in urma cercetarii disciplinare este finala sau angajatorul poate trece peste decizia comisiei de cercetare disciplinara si are ... (vezi toată discuția)
Stabilire aplicare sanctiune disciplinara cristina69 cristina69 Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca in urma cercetarii disciplinare comisia numita de catre conducatorul societatii propune o sanctiune disciplinara prin ... (vezi toată discuția)