avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1356 soluții astăzi
Forum Activitate ruxy

Activitate ruxy

Multumesc pt incurajari. Credeti-ma ca e criminal sa iei grilele si sa pici la spete(la una din materii).
Iar anul trecut a durat 3 saptamani examenul asta, inchipuiti-va stres! Anul asta vad ca e stabilita perioada 15.08-01.09. Poate va fi mai uman examenul. Din orasul meu anul trecut au intrat doar avocati/ consilieri definitivi- deci cp. 2 ani experienta. Asa ca nu strica sa fi lucrat in domeniu.
Insa asa cum nu inteleg eu cum au putut unii sa nu ia 9 sau10 la penal(se putea), asa nu inteleg altii cum am ratat eu speta la civil. E chestie si de inspiratie(in secundar), dar mai ales de multa, multa pregatire. BAFTA celor care vor incerca anul asta!
Nu ai citit integral al doilea mesaj(PS-logic ca nu ar putea fi respinsa ca prematura). Ce acid/a poti sa fii! Am spus ca mi-a dat de cap civilul(speta de la INM), nu civilul in general. Vezi omul la pamant si ii mai dai si in cap!
In fine...
Se pare ca nu ma fac inteleasa. Unul imi zice ca sunt pe dinafara, altul ca nu vad chestiunile de finete. Ma simt persecutata. Plec de pe topicul cu magistratura, oricum nu mai dau! Va doresc insa succes tuturor!
Si cu asta termin: Eu propun ca infractorul sa nu mai plece/ sau sa faca alt act contrar actiunii de ocupare) , asa nu se consuma/epuizeaza infractiunea si nu curge termenul de 2 luni, iar daca partea vatamata indrazneste sa faca plangere prealabila, nu-i nici o problema, respingem plangerea ca prematura.

P.S. glumeam!
Si cu asta termin: eu propun ca infractorul sa nu mai plece, nu se mai consuma/epuizeaza infractiunea si nu mai curge termenul. SI ce daca partea vatamata stie cine este faptuitorul?
Si cu asta termin: eu propun ca infractorul sa nu mai plece, nu se mai consuma/epizeaza infractiune si nu mai curge termenul. SI ce daca partea vatamata stie cine este faptuitorul?
Imi cer scuze pt stilul in care am raspuns, dar intamplarea face ca am participat la concursul asta si am luat nota buna la procesual penal(civilul mi-a dat de cap).
Revin si explic :
Multi au considerat ca nu trebuia data o speta controversata la examen.
In practica exista solutii ,asa cum ati aratat si voi, in sensul ca 220 e infractiune continua si ca termenul de 2 luni tb calculat asa cum arata art. 122 C.pen alin ultim. adica de la data incetarii actiunii...(momentul epizarii).
Pt a ma explica. Atunci cand rezolvi o speta (sau cand judecatorul motiveaza hotararea), tb sa te raportezi permanent la TEXTUL DE LEGE, ori ce spune art. 122 cod penal, "termenele aratate in prezentul articol se socotesc de la data incetarii actiunii...." Termenul de 2 luni nu apare intre ele.
Termenul de 2 luni e prevazut in art 284 Cpp si este un termen procedural. Este adevarat ca depasirea termenului de 2 luni duce la repingerea ca tardiva a plangerii, echivaland cu lipsa plangerii => inlaturarea raspunderii penale. Da, sunt de acord si cu natura mixta a plangerii prealabile.

Totusi, va intreb pt ce credeti ca a stabilit legiuitorul in art. 284 "din ziua în care persoana vătămată a ştiut cine este făptuitorul" . Ce face partea vatamata, il lasa pe asta 10 ani sa-i ocupe terenul(dintr-un motiv sau altul), iar in momentul in care pleaca, hopa.... plangere in termenul de 2 luni de la epuizarea infractiunii si ... Pai unde e buna credinta? Are si infractorul drepturi, il tii asa in incertitudine?:)):))

Eu sunt de acord ca exista mai multe aspecte de analizat, dar LEGEA(adica cele doua articole 122 CP, 284 CPP) E CLARA, cel putin pt mine! A, si pt comisiile de corectare!:D

In sens contrar DECIZIE nr. 189 din 12 aprilie 1996 Tribunalul Bucuresti( eu nu sunt de acord cu aceasta decizie, dar nu conteaza, pt ca eu sunt PE DINAFARA PROBLEMEI)
Si daca ai fi judecator,cum ai motiva: spune un judecator din Mures/ sau, etc sau motivezi hotararea referindu-te la textul de lege? CP zice clar care e momentul de la care curge termenul. Precedentul judiciar si doctrina nu sunt izvor de lege. Ganditi si singuri!
Răspuns la discuția debutant
Spunea ceva de litigii de munca/ hotararea e executorie , nu insa si irevocabila. Nu tb sa o investesti cu formula executorie. Fa cerere de eliberare a unei copii legalizate de pe hotarare. Iei hotararea, cu o cerere de executare si le depui la registratura unitatii. Daca nu vrea sa o execute, mergi la un executor. Daca hotararea priveste salariile sau reintegrarea la locul de munca neexecutarea este infractiune.
Răspuns la discuția Informatii angajare
Art. 94. din legea 19/2000 - (1) Pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate profesională, indiferent de nivelul veniturilor respective:
.......
c) pensionarii pentru limită de vârstă.
Dupa un min 12 luni de cotizare puteti cere recalcularea pensiei.