In articolul:
[ link extern ]
secretarul de stat de la MFP Dan Lazar zice "Noi nu introducem niciun CAS la nimeni. Practic, am adunat diferitele legi care operau deja, in aceasta Ordonanta care va fi promulgata in curand" -> referirea este la ordonanta din subiectul de aici. Deci se pare ca nu e un proiect aruncat pe site sa fie. Sa speram ca nu va fi varianta finala. Oricum, o entitate taxata cu ~50% mi se pare o aberatie. Sunt curios cum e in Germania. Sau, poftim, in Franta o tara cu fiscalitate ridicata.
offtopic: Intr-adevar normele de venit pe IT erau o facilitate de care s-a abuzat. Sincer, o firma serioasa nu ar fi avut voie sa se complice cu contracte de munca mascate ca PFA-uri, etc. (Si multe nici nu au facut-o.) Eu sunt de acord sa platesc taxe si impozite, dar nu la acest nivel. Si alt lucru deranjant e ca imbecilii care dau astfel de legi schimba regulile jocului in timpul jocului, in loc sa faca un climat stabil de afaceri din care ar avea de castigat toata lumea - ordonantele de urgenta ar trebui sa fie exceptia, si nu regula cum e la noi.