avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Activitate ienakmonica

Activitate ienakmonica

Am inceput constructia unei case nu de mult timp. Inainte de aceasta mi-am facut actele pe terenul mostenit de la parintii mei, in urma masuratorii pe care a facut-o topograful a reesit ca in realitate am cu vreo 280 mp mai putin decat in CF. Fiind in criza de timp si nestiind pe atunci mare lucru despre chestiile astea am ascultat sfatul topografului si anume am facut rectificare de suprafata, adica am renuntat la 280 mp printr-o hartie la notar.
Mai tarziu am vazut cat de mult am gresit, deoarece vecina la care banuiesc eu ca ar putea fi acei 280 mp ma dat in judecata pt retrocedare, adica ma acuza ca o parte din terenul ei este folosit de mine. In urma expertizei judecatoresti reiese contrariul, ba din contra ea are cu 500 mp mai mult ca si in CF.
Intrebarea mea este daca as mai avea vreo posibilitate sa imi recuperez cei 280 mp la care am renuntat indiferent daca sunt la ea in curte sau nu.
Dc cumva ar fi la ea cei 280 mp ai mei si iar putea intabula, chiar dc nu are acte pe ei.
Răspuns la discuția Geamuri fata de vecin
Ok, dar eu nu pot intelege un singur lucru, pe vremea cand a fost facuta casa nu existau proiectanti, proiectul casei inseamna o schita de mana desemata pe o hartie, acele geamuri dumnezeu stie dc sunt sau nu in proiect. Iar dc codul civil specifica ca la o distanta asa mica sunt permise geamuri oare de ce nu as avea castig de cauza.
Poti sa faci chiar orice si dc in 2 ani nu ai nici o reclamatie ramane definitiv, chiar dc e impotriva legii.
Am inceput constructia unei case pe un teren pe care l-am achizitionat in urma cu aprox 2 ani. Unul dintre vecini al carei casa e construita la aprox 50 cm fata de limita de proprietate are inspre curtea mea 5 geamuri de dimensiuni diferite, unele mate altele transparente (toate se pot deschide) . Am facut o sesizare la primarie dar am primit raspuns ca nu este de competenta lor sa rezolve problema pt ca zic ei geamurile au fost facute cu mult timp in urma (unul dintre ele a fost facut sigur anul trecut). Intrebarea mea este ce ar trebui sa fac mai departe, sa merg la directia in constructii sa depun o sesizare sau sa merg direct la tribunal.
Am o proprietate pe care am dobandit-o cam de 2 ani si pe care am inceput constructia unei case, as vrea sa fac un gard care sa delimiteze proprietate mea de cea a vecinului, dar problema este ce nu ne intelegem de loc, intrebarea mea ar fi la ce distanta fata de limita de proprietate as pute face gardul fara acordul lui.