avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters162100

Activitate ContSters162100

Multumesc mult pentru raspuns. Voi cerceta legea mai amanuntit. Sper sa fie bine, multumesc mult inca odata.
Buna, as dori cateva informatii in legatura cu pensionarea pe caz de boala/profesionala. Mama mea este in campul muncii de 29 de ani legal (are 49 de ani). Anul acesta, in urma durerilor (prezentare la unitatea de urgenta a spitalului), si a investigatiilor anuale mai complexe la locul de munca, s-a descoperit: coxatroza bilaterala, spondiloza cervicala, hernie de disc lombara, scolioza dextroconava a coloanei lombare L2-L3 si L5, si multiple hernii intrasomatice diseminate. Inainte a mai fost diagnosticata cu nodul mamar, si tensiune. A urmat diverse tratamente de recuperare, exercitii cat si medicamente si unguente, fara nici un rezultat. Operatia fiind foarte costisitoare, medicul nu garanta reabilitarea coloanei sau ameliorarea durerilor. Tot asa, dansul nu recomanda operatia din cauza gradului de risc foarte ridicat in a ramane paralizata (coloana este afectata si la miscarile de aplecare). La intrebarea medicilor din comisie, se pare ca ea nu se incadreaza la pensia de boala. Desi muncind continuu intr-un domeniu in care se cere efortul fizic, acest fapt o va rapune la urma in stadiul de invaliditate. Va rog sa ma indrumati daca se poate, pe aceste criterii, avand acte,internari, si tratamente, se poate incadra intr-o boala profesionala sau pensie? Si la cine va trebui sa ne adresam?
Multumesc de raspunsuri. Nu voi renunta, dar e enervant ca tot cel care face bine, este chemat idem cu infractorul la procese. Sa isi faca datoria domnii judecatori, sa aplice legea, nu sunt eu tata lor sa ii insotesc mereu.
Doar,scurt si la obiect?Subsemnatul...domiciliat...in proces cu..pentru...avand nr dosar... Doresc sa va aduc la cunostinta faptul ca prejudiciul nu a fost recuperat si nu am pretentii civile?
Am mai pățit odată, cu jandarmii :) Când tot așa m-a lovit norocul să prind tot eu un hoț în uscătorul blocului, era client fidel. Nu ințeleg, dacă dau odată o declarație, după ce ne tot cheamă? Îl poate judeca și fără să povestesc eu, citind domnii judecători declarațiile. Mulțumesc mult de răspuns doamna / domnișoara Mihaela, voi trimite o scrisoare,fax sau e-mail către judecătorie și data viitoare, am jurat ca mai bine le rup eu mâinile decât să mai ajung la asemenea situații,la acesta i-a luat apărarea colega mea, și de aia nu l-am lăsat nepedepsit, tânăr în putere, 21 ani și el fură:foottap: Din câte am verificat are mandat de aducere în instanță, mergeam pe degeaba.
Stai liniștit. Dacă era să fie era pe loc. Nu mai au ce face după. Și chiar dacă ar face, pe camera video se vede că ai și plătit paguba. Nu se complică ei pentru 28 de lei să fie purtați toată ziua pe la judecată. Ei și-au primit banii, ce interes au ei acuma să umble să îți facă zile negre? Pierde timpul și banii cu avocați. Stai liniștit, lumea nu e chiar așa rea. Mai ales că s-a văzut că îți regreți fapta. Și oamenii au suflet câteodata:)
Bună seara, am primit a doua citație în cadrul procesului cu furtul meu de portofel din incinta firmei unde lucrez. Citațiile nu au fost înmânate personal cu semnatură, adica pur și simplu le-am aflat în cutia poștală. Nu m-am prezentat la primul proces. Când am dat declarația la poliție, s-a specificat clar faptul că eu nu doresc nimic, nu am pretenții de la inculpat (pentru fond-furt calificat art. 209 C.p.) penal. Eu asta am explicat și dânșilor că nu doresc să fiu purtat la procese din lipsa colegilor care să mă înlocuiască,eu fiind singurul responsabil pe toată țara. Am pierdut banii furați, nu îmi mai permit să pierd și din salar pentru că eu trebuie să umblu după un terchea berchea (scuzați expresia). Din câte văd pe citație, eu nu înțeleg ceva, aceasta este prima întrebare. Citez ``Partea căreia, personal prin reprezentant sau apărător ales sau prin funcționarul sau persoana însărcinată cu primirea corespondenței, i s-a înmânat în mod legal citația pentru un termen de judecată nu mai este citată pentru termenele ulterioare chiar dacă ar lipsi la vreunul dintre aceste termene cu excepția situațiilor în care prezența acestora este obligatorie potrivit legii.`` La ce se referă? Și a doua întrebare, ce se poate întâmpla dacă eu consider aceste citații drept pierdute, nu am interfon la scara blocului având acces oricine, iar eu nu mă prezint. Vă mulțumesc
Multumesc pentru raspuns. Asa am sa fac,am sa ii spun dansei situatia in care poate ajunge. In caz contrar,va depune fratele meu o plangere.
Va multumesc frumos pentru raspuns. Am sa discut eu cu doamna maine,daca nu intelege si nu le inapoiaza maine seara, marti dimineata am sa merg cu fratele meu pana la politie sa depuna o plangere impotriva lor.
Exista asa ceva? Am mai vorbit cu cineva,dar spuneau ca daca le-ai dat de buna voie,nu ai ce face. Chestia e ca le-a uitat acolo. Dar totusi,politia poate apela doar la bunavointa lor pentru restituire,sau le pot aplica o amenda?