As dori sa stiu cum se procedeaza in cazul in care un fost proprietar al caror bunuri au fost nationalizate revendica un o parte dintr-un imobil preluat abuziv, dar nenationalizat. Acest imobil nu figureaza in dosarul de revendicari personale. O parte din apartamentele acelui imobil au fost cumparate de chiriasi pe baza legii 112, cu exceptia demisolului. Cum pot obtine acest demisol? Sunt mostenitorul legal si unic al matusii mele, decedata in 2005, si posed un certificat de mostenitor care atesta dreptul meu de proprietate asupra bunurilor mostenite. In privinta celor nationalizate am depus deja un dosar cu actele corespunzatoare la Primaria Bucuresti, dosar ce va fi solutionat la o data nedeterminata. Pana atunci, as vrea sa obtin acel demisol. De ce ar fi nevoie, in aceasta privinta?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Va multumesc din nou pentru interventia dvs. Fireste ca as fi dispusa sa fac o noua incercare. Sugestia dvs. cu privire la atitudinea avocatului despre care v-am povestit, precum si supozitia cu privire la eventuala mea naivitate sunt, dintr-un anumit punct de vedere, justificabile. Eu si familia mea locuim in provincie, si va inchipuiti eforturile pe care a trebuit sa le fac pentru deplasarlile multiple la Bucuresti pentru fiecare demers. Obstacole similare am intampinat si in momentul in care am incercat sa gasesc un avocat. Aceste obstacole raman actuale, motiv pentru care am si apelat la acest site, sperand sa gasesc aici referinte privitoare la case de avocatura care au experienta in litigii de acest gen si care sunt dispuse ca plata onorariului sa se faca din drepturile mele de proprietate.
Va multumesc din nou!
Ivan Liliana
Va multumesc pentru raspuns, desi este o varianta de care aveam deja cunostinta. Problema este faptul ca, in momentul in care as intenta un proces, consturile procesului, cumulate cu onorariul avocatului, ar depasi cu mult poisibilitatile mele financiare curente. In cazul in care as gasi un avocat, al carui onorariu sa fie rezonabil, as alege acest drum al procesului.
Considerati ca este posibil sa gasesc un avocat dispus sa ma reprezinte la eventualul proces, fara a solicita un procent imens ( mi-a fost solicitat acum cativa ani 50 % din valoarea totala a bunurilor)? Sper sa nu considerati acesta afirmatie a mea ca ofensa de orice fel la adresa profesiei dvs. Incerc acum o abordare mai putin pasiva a acestei probleme, moment in care, orice sfat este binevenit.
Va multumesc anticipat pentru eventualele dvs. comentarii.
0768464366, este numarul sotului meu, Ivan Romica, el fiind mai bine informat in aceasta privinta. Va multumesc pentru raspuns si astept apelul dvs.
O zi buna,
Liliana Ivan.
am intrebat si asteptam un raspuns
unic mostenitor al acestor bunuri
nu stiu cum sa procedez au fost aruncati multi bani dar in vint nu sa rezolvat nimic asi dori un avocat sa ma ajute macar sa vind aceste drepturi fiind nuic mostenitor
avem 2 dosare la primaria sect. 1 bucuresti pentru retrocedare legea 10 cu 1 teren si citeva apartamente deci nationalizate dar nu cred ca vom mai fi rezolvati ,,, de aceea am luat aceasta hotarire cu greu dar.. de a vinde am rugamintea de a ma sfatui e bine sau rau nici financiar nu mai avem putere sa mergem mai departe va rog un sfat de bine sau rau nu mai conteaza criza ne-a terminat multumesc???
dosarele sunt la primaria sect.1 bucuresti unul cu un teren iar al doilea cu citeva apartamente aceste bunuri au fost nationalizate nu stiu daca cu aceasta criza statul nostru isi mai aduce aminte si de noi asa ca am cam decis sa vind drepturile nu stiu daca fac bine sau rau dar nu mai putem financiar sa luptam as dori un sfat