avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare imobil

As dori sa stiu cum se procedeaza in cazul in care un fost proprietar al caror bunuri au fost nationalizate revendica un o parte dintr-un imobil preluat abuziv, dar nenationalizat. Acest imobil nu figureaza in dosarul de revendicari personale. O parte din apartamentele acelui imobil au fost cumparate de chiriasi pe baza legii 112, cu exceptia demisolului. Cum pot obtine acest demisol? Sunt mostenitorul legal si unic al matusii mele, decedata in 2005, si posed un certificat de mostenitor care atesta dreptul meu de proprietate asupra bunurilor mostenite. In privinta celor nationalizate am depus deja un dosar cu actele corespunzatoare la Primaria Bucuresti, dosar ce va fi solutionat la o data nedeterminata. Pana atunci, as vrea sa obtin acel demisol. De ce ar fi nevoie, in aceasta privinta?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 18:46, 1 Septembrie 2010
daca demisolul nu e cumparat de chiriasi, in baza legii 112, se poate revendica, daca dvs ati depus actele la termenul prevazut de legea 10/2001.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intinderea dreptului de mostenire Corsin Corsin Unchii mamei mele nu au avut descendenti in linie directa. Unchiul a murit inaintea sotiei lasand un testament autentificat la tribunalul Ilfov (1949) . nu ... (vezi toată discuția)
Cum se mai poate revendica o proprietate prin succesiune dupa 20 de ani ? belltinker belltinker Buna !as dorii si eu s ma documentez in legatura cu revendicarea unei proprietati din Bucuresti din Cartierul \"Colentina\" a fost al matusei mele care a ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobil nationalizat d92/19950 termen prescriptie 30 ani Iuha Adrian Adrian Iuha Adrian Adrian La depunera.actiuni de revendicare a imobilului in baza art 480 ,mandatarul a depus o procura care reprezinta pe "mostenitor ? " care se referea la ... (vezi toată discuția)