detin un teren intravilan agricol { conform titlu de propietate din 07.04.1998 ] pe care doresc sa-l vand aceluias cumparator , (persoana fizica ) impreuna cu un alt teren (tot intravilan agricol) dobandit in urma unei mostenri .(din 17.12.2019 ) Ce impozit trebuie sa platesc la stat ? multumesc
Buna ziua. Va supun atentiei urmatoarele; Tatal a 2 frati decedeaza in anul 1987 in termenul legal se face sucesiunea care prin certificatul emis stipuleaza ca 1/2 revine sotiei supravietutoare si cealanta jumatate se imparte astfel 2/8 sotia,3/8 un frate si 3/8 celalant frate, masa sucesorala ; o casa cu 10 camere si 250 mp teren, In anul 1990 sotia supravietuitoare obtine Titlu de propietate pentru :1100 mp aferenti constructiei sus mentionata si 12000 mp teren arabil . Ce drept au copii la terenurile obtinute in baza Titlului de propietate . Va multumesc pentru ajutor,
in anul 1987 tatal meu a decedat. la deschiderea succesiunii eu impreuna cu sora mea am cedat in favoarea mamei casa de locuit. in anii de dupa revolutie mama a devenit propietara in baza legii fondului funciar a unei suprafete de1,8 Ha.in anul1998 intre mine si mama mea s-a incheiat un contractde intrtinere la notariat pentu casa de locuit.in anul 2009 mama decedeaza si impreuna cu sora mea am obtinut un certificat de calitate de mostenitor in care eu si sora mea am dobandit 1/2 din masa succesorala (1,8 Ha teren agrcol ) intrebare : la dobandirea certificatului de mostenitor pe care il vom solicita atunci cand vom avea posibiltati materiale mai are cineva drept la acest teren ?