Multumesc pentru raspuns.
Clientul a dat in judecata firma nu pentru vreo creanta ci doar a cerut despagubiri privind calitatea serviciilor prestate de acel SRL.
Sa inteleg ca asta nu schimba cu nimic situatia si ca acum, SRL fiind deja radiat de 1-2ani, clientul nu se mai poate indrepta impotriva fostului administrator?
Ma poate ajuta cineva cu o lamurire privind urmatoarea situatie:
-un client a dat in judecata societatea X (SRL, prestari servicii)
-pe parcursul procesului, societatea a fost radiata
-daca acest client va castiga acest proces, fostul administrator al societatii X (acum radiate) va putea fi obligat sa achite personal despagubirile datorate acelui client?
Exista urmatoarea situatie:
1.tatal are autorizatie taxi PFA (Bucuresti)
2.tatal a decedat
3.fiul doreste cesiunea/vanzarea autorizatiei taxi (masina nu este de vanzare, autorizatia este valida, in termen)
Ma poate ajuta cineva cu un sfat - si anume, ce trebuie facut pentru a putea indeplini cerinta de la punctul 3?
Buna ziua,
Daca nu se mai cunoaste numele cumparatorului, am doar CIV(carte identitate autovehicul) si niciun alt act, ma pot adresa instantei, in vederea obtinerii unei hotarari judecatoresti?
Practic, imi puteti spune ce pasi ar trebui sa urmez .. adica ma duc la judecatoria de sector si ce solicit? Ca vreau sa dau in judecata pe cineva caruia nu-i cunosc numele, pentru ca.. ?
Deci trimiterea unei somatii catre restantier nu este obligatorie, nu? Ca nu apare pe lista de documente solicitate.
Si apropos de avocat, oare e posibil ca presedintele asociatiei sa depuna aceste acte la judecatoria de sector si sa nu mai angajeze avocat?
Buna ziua,
As vrea sa inteleg pasii pe care trebuie sa ii parcurgi, ca presedinte de asociatie de proprietari, in vederea chemarii in judecata a restantierilor. Ma poate ajuta cineva cu aceste informatii?
Pana acum, am inteles ca Asociatia nu este obligata sa trimita o notificare restantierului deoarece exista lista de plata afisata la avizier si aceasta are intotdeauna precizata data afisarii precum si data pana la care pot fi platite respectivele cote de intretinere. Plus ca legea 230/2007 precizeaza clar ca dupa 90 de zile de intarziere, restantierul poate fi chemat in judecata.
Deci ce se poate intampla si de cand, este scris in lege, este informatie publica, iar Asociatia nu e obligata sa-i prezinte restantierului, prin somatie, ca are de gand sa respecte prevederile legale si care sunt acestea.
Asa am intrerpretat eu textul legii... e legal deci sa nu trimit somatia? Inteleg ca ar fi bine sa o trimit pentru ca astfel e posibil ca restantierul sa-si dea seama ca s-a ajuns prea departe si sa-si plateasca datoriile insa eu ma refer strict la cadrul legal.
Apoi, ce acte ar trebui sa am ca sa-l pot da in judecata, ce mi-ar trebui la dosar?
Are cineva centrala termica de bloc? Poate face fata unui bloc de 10etaje, 44apt?
Cine are centrala de bloc, imi poate spune care este costul lunar pentru un apt de 2camere? As vrea sa-mi fac o idee... multumesc.