avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Activitate scorpion.verde

Activitate scorpion.verde

Răspuns la discuția Succesiune succesivă, cote
Va multumesc ptr raspuns.
Buna ziua. Intrebarea mea este legata de succesiune si modul in care aceasta se realizeaza: bunica mea a murit. Ea a avut 2 copii, mama mea si unchiul meu. Mama mea a decedat cu multi ani inaintea bunicii, iar eu sunt singura ei fiica. In acest caz, tinand cont ca mama mea e decedata, cum se va face succesiunea si mostenirea intre mine si unchiul meu? Este vorba de 50%-50% sau nu? Notarul de la mine din oras mi- a spus anul trecut ca asa este, in acest caz se imparte echitabil la doi. Va rog sa- mi spuneti daca asa este sau nu. Unchiul meu refuza sa accepte ce spunea notarul de la noi din oras.
Va multumesc.
Un raspuns ... cineva ?
Buna ziua.
As dori sa stiu daca absolventii de facultate in formula pre Bologna care nu s-au prezentat la examenul de licenta pot solicita, printr-o cerere, eliberarea asa numitului "certificat de studii fara diploma de licenta", insotit de o copie dupa foaia matricola sau doar cei care s-au prezentat la examen dar nu l-au promovat pot obtine acest certificat?
Exista o lege care stipuleaza acest lucru, obligativitatea institutie de a elibera, la cerere, acest certificat? Sau ramane la latitudinea fiecarei institutii de invatamant superior in parte. Intreb acest lucru ptr ca am vorbit telefonic cu secretara de la facultatea absolvita de mine si mi-a spus taios ca ei "nu elibereaza certificate de studii. poate am vrut sa zic adeverinta". Or, din cate stiu eu, adeverinta e una si certificatul asta e alta.
Am nevoie de o lamurire si de legea in cauza, cu care sa merg si sa-i demonstrez doamnei ca am dreptate (asta in cazul in care am).
Va multumesc.
Buna ziua.
In momentul de fata sunt in curs de adunare a documentatiei ptr obtinerea Ordinului Prefectului in baza art. 23 si 36 din legea 18/1991 ptr o casa veche, ptr care bunica mea are certificat de mostenitor si pe care vrea s-o intabuleze.
As dori sa stiu daca ptr intocmirea schitei cadastrale se va delega un expert cadastral de le primarie sau trebuie sa ne adresam noi unui astfel de expert? De asemenea, la ce suma ajunge aceasta schita cadastrala?(casa are 2 camere de apx 4x4)
Intreb aceste lucruri ptr ca unii vecini din zona au specificat ca ei nu au platit nimic ptr aceasta schita cadastrala, iar specialistii au fost numiti de la primarie. Or, din cate stiu eu, aceste documentatii costa destul de mult. As vrea sa stiu cam la ce costuri m-ar ajunge toata povestea ca sa stiu daca imi permit sa incep demersurile sau nu.
Un raspuns, va rog frumos!
Va multumesc.
Va multumesc foarte mult ptr raspunsuri.
O singura intrebare mai am: daca urmez pasii enmerati mai sus, ptr respectiva schita cadastrala trebuie sa ne adresam separat nui expert cadastral sau acesta e numit de catre primarie?
Asa se numeste actul respectiv "Chitanta de descarcare", e efectuat la notar in 1955 si denumeste vanzarea casei de catre fostul proprietar catre parintii bunicii, mai exact catre atal acesteia. Are un punct care stipuleaza ca "Prezenta chitanta nu tine loc de contract de vanzare-cumparare".
Locuinta se afal in Transilvania; mentionez acest lucru ptr ca am inteles ca nu aceeasi institutie se ocupa de intabulari peste tot in tara.
Referitor la legea respectiva, prin care ar fi scutita de taxa ptr cadastru, exista asa ceva?
Buna ziua.
Bunica mea de 66 de ani are un certificat de mostenitor dupa ambii parinti pentru o casa cumparat de acestia in 1955 cu chitanta de descarcare si un titlu de proprietate de la Reforma Agrara pe numele celui de la care au cumparat casa.
In jurul locuintei sunt cca 500mp teren, vreo 200 in fata casei si inca vreo 300 rapa in spatele casei.
Cineva i-a spus ca exista o lege care va ramane valabila doar pe parcursul acestui an 2010, pe baza careia poate primi titlul de proprietate pe numele ei si poate face intabularea fara sa plateasca comisione expertilor de cadastru. E adevarat, se poate asa ceva? Daca da, despre ce lege e vorba si care sunt demersurile legale pe care trebuie sa le urmeze pentru a intabula casa pe numele ei? Daca nu, unde trebuie sa se adreseze si de ce acte are nevoie?
Multumesc anticipat.