Buna ziua. Intrebarea mea este legata de succesiune si modul in care aceasta se realizeaza: bunica mea a murit. Ea a avut 2 copii, mama mea si unchiul meu. Mama mea a decedat cu multi ani inaintea bunicii, iar eu sunt singura ei fiica. In acest caz, tinand cont ca mama mea e decedata, cum se va face succesiunea si mostenirea intre mine si unchiul meu? Este vorba de 50%-50% sau nu? Notarul de la mine din oras mi- a spus anul trecut ca asa este, in acest caz se imparte echitabil la doi. Va rog sa- mi spuneti daca asa este sau nu. Unchiul meu refuza sa accepte ce spunea notarul de la noi din oras.
Va multumesc.
Buna ziua,
Mostenirea se imparte 50%, 50% avand in vedere ca de pe urma bunicilor dezbaterea se face intre cei 2 copii dumneavoastra venind prin reprezentarea mamei predecedate.
Daca unchiul nu este deacord va trebui sa va adresati instantei.
Solicitati, totodata, si iesirea din indiviziune ca sa nu mai existe discutii si ca altadata sa nu mai platiti o taxa de timbru.
Certificat mostenitor
INGINEL
Buna ziua
Matusa mea din partea mamei a decedat, ea a fost casatorita cu unchiul care avea o fiica din prima casatorie.
Unchiul a decedat in 2004, dar nu sa ... (vezi toată discuția)