Buna ziua.
As dori sa stiu daca absolventii de facultate in formula pre Bologna care nu s-au prezentat la examenul de licenta pot solicita, printr-o cerere, eliberarea asa numitului "certificat de studii fara diploma de licenta", insotit de o copie dupa foaia matricola sau doar cei care s-au prezentat la examen dar nu l-au promovat pot obtine acest certificat?
Exista o lege care stipuleaza acest lucru, obligativitatea institutie de a elibera, la cerere, acest certificat? Sau ramane la latitudinea fiecarei institutii de invatamant superior in parte. Intreb acest lucru ptr ca am vorbit telefonic cu secretara de la facultatea absolvita de mine si mi-a spus taios ca ei "nu elibereaza certificate de studii. poate am vrut sa zic adeverinta". Or, din cate stiu eu, adeverinta e una si certificatul asta e alta.
Am nevoie de o lamurire si de legea in cauza, cu care sa merg si sa-i demonstrez doamnei ca am dreptate (asta in cazul in care am).
Va multumesc.
Ordin 539/2013
doriacristina
Precizarile ANAF in legatura cu Ordinul 539/2013 (referitor la scutirea de impozit acordata programatorilor) spun, printre altele ca:
c) angajatul trebuie ... (vezi toată discuția)