avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Activitate vasib

Activitate vasib

Buna Ziua stimati membri ai acestui forum!!. Problema intampinata de mine o descriu in cele ce urmeaza si as avea nevoie de ajutorul oricui care poate sa ma ajute cu un sfat. Intrebarea este in felul urmator: Care ar fi procedura de chemare in judecata a unei societati cu sediul intr-o tara europeana(UK), pentru neplata unei facturi rezultate in urma unei comenzi de transport, onorata de catre o societate de transport din romania? Specific detin comanda de transport, CMR iar factura a fost trimisa prin posta dar fara confirmare de primire. Ma gandeam daca s-ar putea chema in judecata debitorul in procedura OG119/2007, la instanta unde isi are sediul societatea de transport din romania, sau ce variante de procedura ar mai exista? Multumesc anticipat pentru ajutor.
Răspuns la discuția conciliere
Va multumesc cu deosebit respect pentru toate informatiile comunicate. Acum ce sa zic, situatia nu este tocmai roz, dar sper totusi ca instrainand bunurile inca inainte de chemere in judecata si respectiv inaintea titlului executoriu, consider ca nu se poate demonstra vanzarea in frauda creditorilor. Mai mult de atat, cumparatorul fiind de buna credinta, un contract poate fi foarte greu de anulat. Oricum in afara de o masina si de cateva conturi, nu detin altceva, am un job stabil in Anglia si deocamdata nu am de gand sa ma intorc acasa.:))

Ma scuzati stimatilor ca intervin!! Nu i-si are rostul ca pentru un forum sa ajungem la offtopic, sau chiar mai mult de atat... Eu am inteles aluzia floarei_de_colt si sunt convins ca dl Sorin Pop n-a vrut sa fie impertinent cu intrebarea adresta. Multumesc. Revenind la speta, se aplica prescriptia generala de 3 ani, in cauza sus mentionata sau exista prescriptie speciala cu termen mai extins? Multumesc anticipat!!!
Va sunt recunoscator pentru raspunsuri... Acum o sa vad cum voi proceda, pentru ca in 20 am concilierea. Oricum suma de bani solicitata, no sa le-o platesc voi solicita expertiza, daca nici asa nu am castig de cauza, nau decat sa ma execute. Stimati domni as mai avea o intrebare, in cat timp se prescrie o creanta pentru care este un titlu executoriu, inaintat la BEJ?. Multumesc anticipat!
Discuție conciliere
- buna ziua, stimati forumisti. Problema mea sta in felul urmator:
- in luna februarie, am provocat un accident cu daune materiale minore, problema este ca avand o imbibatie alcolica in sange peste 0.8 adica peste limita legala si mi-a fost intocmit o lucrare penala, care deocamdata este pe rol.
In zilele acestea, mi sa comunicat un dosar de la asiguratorul pagubitului de "convocare la conciliere" bineinteles pentru indeplinirea procedurii prealabile de chemare in judecata, in vederea temeiniciei debitului cu care figurez in evidentele societatii in suma de 11000 lei.
Mentionez in momentul accidentului posedam asigurare obligatorie valabila, masina fiind deasemeni cu inspectia la zi.
Va rog sa imi dati ceva sfaturi, ce sanse am ca sa nu achit suma sus mentionata intrucat mi se pare efectiv aberanta pentru paguba produsa, mai mult de atat ca aveam si asigurare obligatorie.
Temeiul legal prin care mi se aduce la cunostinta, intentia de recuperare a daunei provocate fiind L136/1995 art.58 lit.b privind asigurarile si reasigurarile in Romania.
Va multumesc, orice sfat imi va fi de real folos.
Răspuns la discuția Se poate pune poprire?
Rog membri forumului sa ma ajute si pe mine cu informatie in legatura cu cele de mai sus, multumesc
Buna Ziua,
- se incepe procedura ececutarii silite in speta, de catre excutorul judecatoresc in baza unui titlu executoriu emis in urma unei somatii de plata, acesta din urma punand poprire pe toate veniturile prezente si viitoare ale unei Primarii pana la recuperarea creantei.
Intrebarea mea este daca este legala aplicarea acestei masuri unei institutii?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Va multumesc pentru raspunsuri, cu deosebita consideratie...
Buna Ziua, am si eu o intrebare catre d-ne si d-ni avocati, am platit numita taxa de poluare in anul 2008 luna 11 pentru un autovehicul achizitionat intrunul din state UE, intrebarea e daca se poate introduce actiune de recuperare a taxei daca nu mai detin copie de pe brif mare si cel mic fiindu-mi retinute la politie in momentul inmatricularii, in rest am toate actele si chitantele doveditoare inclusiv contractul v-c . Va multumesc
Discuție Delegatia
buna, as avea si eu o intrebare celor mai experimentati, cand te prezinti in instanta din partea unei persoane juridice sau institutii publice cu Delegatie, ea se stampileaza obligatoriu? Pentru ca nam gasit nicaieri in lege unde sa te oblige acest lucru, sau poate am omis eu. Va multumesc.