avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Activitate dors71

Activitate dors71

Buna ziua, cum se taxeaza in Romania veniturile obtinute sub forma de "Return of Capital" in cazul REITs listate in SUA? Se taxeaza ca dividende (cu 8%), cu 1%/3% ca pentru vinzare actiuni sau nu se taxeaza deloc pina in momentul vinzarii actiunii respective? Multumesc!
Buna ziua,
Un student cu virsta sub 26 de ani (care deci beneficiaza de asigurare de sanatate fara plata contributiei) si care nu este salariat, dar are venituri (din dividende) anuale cumulate cuprinse între 6 şi 12 salarii minime brute pe ţară, trebuie sa depuna declaratia unica si sa plateasca contributie la CASS?
Multumesc !
Buna ziua !

In cazul unei PFA care are contracte de prestari servicii IT cu doua societati comerciale (are incasari lunare de la ambele) si este si angajat cu carte de munca (la o a treia societate comerciala, fara nici o legatura cu celelalte doua), poate fi reconsiderata activitatea ca fiind dependenta de cele doua firme cu care are contracte ?

Multumesc !
Eu nu produc respectivele programe, nici nu le cumpar ca sa le revind, de fapt nici macar nu le vind eu (nu apar pe factura ca vinzator)... nu incasez bani din vinzare ci primesc un anumit comision de la procesatorul de plati daca vinzarea s-a facut plecind de la link-ul meu catre pagina vinzatorului.
Sint PFA cu norma de venit, "Servicii de informatica" (CAEN 5821, 5829, 6201, 6202, 6203, 6209, 6311, 6312).
As vrea sa stiu daca s-ar incadra in domeniul meu de activitate furnizarea, prin propriul site web, de programe informatice realizate de terti (prin programe de afiliere) - adica link-uri de pe site-ul meu catre site-urile de internet ale tertilor prin care acestia vind respectivele programe (prin intermediul unui procesator de plati on-line); in urma unei astfel de vinzari facute de pe link-ul meu, eu as primi o anumita suma de bani de la procesatorul de plati.

Multumesc !