Buna ziua,
Vreau sa vand un apartament cu 2 camere, cu plata in 2 rate,la pret total de 17000 euro, din care avans 9000 euro .Care sunt taxele notariale care trebuiesc platite, si cine le plateste, vanzatorul sau cumparatorul?
Va multumesc.
Buna ziua,
Am iesit la pensie anticipat in anul 2010, iar in anul 2012 am beneficiat de pensia pentru limita de varsta. Mentionez ca am in grupa a II-a de munca 11 ani si 9 luni conform Lg.3/1977.
Pot beneficia de cresterea punctajului anual realizat in aceasta perioada, tinand cont ca am iesit anticipat , si ca legea nr. 192/2015 pentru completarea legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice se aplica celor ale caror drepturi de pensie au fost stabilite portrivit legislatiei anterioare datei de 1 ianuare 2011?
Va multumesc frumos,
Luminita
Buna ziua, implinesc 60 de ani in luna august 2011. Am o vechime neintrerupta in munca de 40 de ani.Am stagiul complet de cotizare. As vrea sa stiu daca pot sa ma pensionez anticipat conform noi Legi a pensiilor, si incepand cu ce data. Va multumesc .
Buna ziua,
Am 32 de ani vechime,salar inainte de reucerea de 25% de 2400 lei, va rog frumos sa imi spuneti de cat ajutor de somaj pot beneficia.
Va multumesc frumos
Luminita
Va multumesc pentru raspuns. Cei 2 ani de grupa se datoreza faptului ca am lucrat in CAP inainte de revolutie din anul 1978-1989 - , si conform legislatiei, inca in vigoare beneficiem de grupa a 2 a de munca, pentru timpul lucrat , respectiv-80-90% . , conform adeverintelor eliberate de la DADR ...
Sunt nascuta in iunie 1954, am o vechime de 31 de ani si 9 luni, ma mai pot pensiona anticipat partial? ?Am reducere de la varsta standard de pensionare de 2 ani .