avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Activitate ianstef

Activitate ianstef

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cate se pare sotia dv incearca sa va provoace pe toate caile sa fiti violent pentru a putea sa va faca plangeri la politie, ca mai apoi sa-i lasati ei bunurile (apartamentele) si sa scape de dv. s-au vazut multe cazuri si dupa cum se vede a vazut ca-i merge, Incercati sa nu mai reactionati la provocari si mai ales nu dati nici-o declaratie la notar, sau vreun inscris in acest sens, numai instanta hotaraste, nu sotia dv. Daca va zice sa plecati pentru ca nu va mai suporta in preajma, spuneti-i sa plece ea, casa e a dv, sau daca vrea sa faceti ceva, ca in exemplul cu - pune aparatul ala la locul lui, spuneti-i ca daca nu-i convine unde este, poate sa-l puna si singura, nu-i sunteti subordonat! Referitor la plangerea la politie, daca nu are martori la eveniment, e cuvantul dv impotriva cuvantului ei, nu recunoasteti nimic!
1 - o fi cazut domne, ce stiu eu? eu nici nu eram acasa, eram cu prietenii la o bere!
2 - de unde stie dansa la cati ani veti fi condamnat? este cumva judecator? toate afirmatiile in cazul denunturilor trebuie dovedite cu martori, documente, etc, si numai judecatorul hotaraste care vor fi consecintele!
insa in situatia in care sunteti cred ca cea mai buna cale e divortul si partajul unde, dupa cum spuneti, dv veti ramane cu apartamentul pt ca este al mamei dv sotia va trebui sa plece si va trebui sa-i platiti o parte din cheltuielile facute cu imbunatatirile, in masura in care le poate dovedi cu facturi, chitante, martori etc.
Stimata doamna. eu unul.....nu inteleg de ce sunteti nemultumita! legea spune ca pentru acest fel de datorii i se poate retine sau este obligat sa plateasca MAXIM jumatate din venitul net, asfel ca pentru cei trei copii inclusiv restanta sau ceea ce trebuie executat din urma, el trebuie sa plateasca 2800 lei/luna pe care inteleg ca-i plateste, faptul ca unul dintre copii sta cu dansul n-ar trebui sa va intereseze, acel copil nu este mai putin important decat cei ai dumneavoastra, sau este? din cate vad, dumneavoastra considerati ca tatal are datorii si fata de dumneavoastra? ce datorii? daca dansul nu poate sa plateasca mai mult, sau atat cagt ati dori dv, va trebui sa asteptati pana cand va putea, din pacate pentru dv....asa zice legea!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca dumneavoastra pierdeti cheia si spargeti usa ca sa intrati in casa, va amendeaza politia? :)

cris0811 a scris:

nu este admisibila ordonanta pt ca nu exista proces de partaj pe fond!
si nu il mai invatati sa sparga usa, ca nu ii platiti voi amenda de la politie pe urma! ei nu mai sunt casatoriti, si a plecat de buna voie de acasa. pana una alta acolo este domiciliul fostei sotii!

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
unde ati auzit dv de violente? noi vedem un abuz din partea sotiei!

proastasatului a scris:

Si daca sotul exercita violente, simpla calitate de coproprietar ii da dreptul sa ramana in casa si sa o terorizeze? De ce ziceti ca o ordonanta de atribuire provizorie n-ar fi admisibila?

2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Spuneti ca ati pierdut cheia, spargeti yala si intrati, atat timp cat bunul este comun, nu avea nici-un drept sa schimbe yala, sau daca a facut-o pentru ca se defectase trebuia sa va dea o cheie, politia nu intervine in astfel de cauze, nu interzice politia cuiva sa intre pe propietatea lui, in special ca aveti domiciliul acolo, mi s-a intamplat mie personal. Atat timp cat sunteti copropietar, nu exista impotriva dv vreun ordin de restrictie, plangeri ca o maltratati pe sotie sau copilul, nu are nici-un drept sa va interzica accesul pe propietatea care este si a dv. cine v-a anuntat ca ati plecat de buna voie? sotia, stie dansa mai bine decat dv cum ati plecat? daca ati fost fost trimis in vreo delegatie de la serviciu? sau chiar daca ati plecat pentru o perioada, cine a stabilit ca nu mai aveti voie sa va folositi de bunul care este si al dv? tot sotia? nu cumva sotiile isi aroga drepturi mai multe decat au si incep ele sa decida pentru ceilalti sau stabileasca reguli?
Buna ziua
as dori, daca se poate sa ma ajutati, in urmatoarea problema:
sunt angajat la o firma multinationala si intentionez sa dau firma in judecata pt nerespectarea contactului de munca, problema este ca dovezile pe care vreau sa le depun, corespondenta cu firma, anexe la CIM etc sunt in limba engleza, pentru aceste documente, trebuie depuse traduceri legalizate, sau este de ajuns sa le depun traduse de mine?
Răspuns la discuția Munca la negru?
Am observat modul de acordare a bonusurilor anul trecut, in ianuarie 2014, cand aveam functia de service supervizor. Am renuntat la aceasta functie cerand sa fiu din nou tehnician deoarece aveam posibilitatea sa castig mai mult decat ca supervizor, lucru care s-a intamplat. Am discutat cu conducerea, de la seful direct pana la vice presedinte global, care este suedez, inclusiv director de departament, manager resurse umane si manager general, insa acestia nefiind din Romania prefera sa ignore subiectul si insista pt acest tip de acordare a bonusurilor deoarece le este convenabil, dupa cum v-am spus mai inainte, volumul de munca creste iar salariul scade, neexistand norme de munca. Din acest motiv in 2015 n-am semnat acel VCP, nefiind de acord cu el, insa vad ca se aplica si fara semnatura mea. Am sesizat si ITM-ul, insa acestia mi-au spus ca toate preblemele legate de incheierea si executarea contractului de munca sunt de competenta justitiei, dar intrebarile mele erau altele:

Este legal ca functia inscrisa in CIM sa fie una, iar in fisa postului sa fie alta functie?
Este legal ca functia inscrisa in fisa postului sa nu exista ca ocupatie in COR
Este legal ca atributiile inscrise in fisa postului sa fie pt mai multe functii in acelasi timp

Intreb acestea pentru ca vreau sa stiu daca as avea sanse sa modific acest tip de contract precum si fisa postului in justitie. Deasemenea vreau sa recuperez plata a peste 2000 de ore lucrate suplimentar in ultimii 3 ani, iar pt aceasta o sa combat foile de prezenta intocmite fictiv cu rapoartele de lucru trimise lunar de catre directorul de departament in care sunt trecute orele lucrate lunar, in baza carora se primeste bonusul pentru utilizare.
Răspuns la discuția Munca la negru?
Pe mine nu ma deranjaza salariul fix ci modul de acordare a bonusurilor, care este in functie de obiectivele echipei de vanzari si nu de activitatea prestata de catre noi tehnicienii si este colectiv si nu individual asa cum scrie in codul muncii.
Deasemenea nu ma impac cu faptul ca in contract e o functie iar in fisa postului precum si activitatea prestat e alta.
Răspuns la discuția Munca la negru?
1 - la art J scrie numai salariul de baza brut, dar exista capitolul F1, introdus ulterior printr-un act aditional, care prevede:

Criteriile de evaluare se refera la:
-Gradul de indeplinire a sarcinilor descrise in VCP(pachetul de compensari variabile)
-Gradul de indeplinire a sarcinilor descrise in fisa postului, atat individual cat si pentru obiectivele echipei din care salariatul face parte, asa cum au fost comunicate de managerul direct
-Gradul de indeplinire a sarcinilor adiacente celor descrise in fisa postului, asa cum au fost comunicate de managerul direct.
-Respectarea termenelor limita, asa cum sunt stabilite impreuna cu managerul direct
-Indeplinirea cerintelor de competenta asa cum sunt descrise in regulamentul si procedurile interne ale societatii
-Respectarea tutror regulilor si procedurilor specifice postului ocupat, precum si celor aplicabile in companie in ansamblul sau.

Problema mea este cu Pachetul de compensari variabile, care reprezinta bonusurile acordate in functie de obiectivele de performanta stabilite si care este aprox 60% din salariul brut. Obiectivele de performanta sunt timpul de utilizare al tehnicianului si procentul de realizare al volumului de vanzari stabilit de catre firma pt Romania pentru echipa de service, vanzari ce constau in piese de schimb plus manopera, tehnicienii insa nu fac vanzari, nu au o relatie directa cu clientii, nu cunosc si nu negociaza preturi, toate aceste activitati le face agentul de vanzari.

2- Da, in contract functia este reprezentant tehnic iar in fisa postului tehnician service.
Am observat insa ca, conform COR aceasta functie nu exista, este de fapt un cumul de functii, trebuind sa indeplinesc sarcini si de mecanic si de electronist si inginer automatist si trainer pentru clientii firmei.
Discuție Munca la negru?
Buna ziua
Doresc sa va prezint urmatoarea situatie:
Sunt angajat la o firma multinationala cu contract de munca pe perioada nedeterminata, conform contractului de munca am functia de reprezentant tehnic. La angajare mi s-a spus ca atributiile pe care trebuie sa le indeplinesc sunt conform fisei postului, de tehnician service, adica trebuie sa fac reparatii electrice, mecanice, programare echipamente industriale, traininguri la clienti etc. Am observat ca este ceva in neregula prin prisma faptului ca salariul variaza in fuctie de volumul de vanzari facut de agentii de vanzari si nu de lucrarile facute efectiv de tehnicieni cum cred eu ca ar fi normal. Atunci am inceput sa caut dispozitiile legale si am observat ca functia de reprezentant tehnic inseamna chiar agent de vanzari, dar conform fisei postului eu, ca si alti colegi, sunt tehnician service. Datorita acestei situatii firma ne remunereaza in fuctie de profit si nu de munca depusa efectiv, ajungandu-se astfel ca datorita targetelor de vanzari impuse, volumul de munca sa creasca, iar salariul sa scada permanent. Eu consider ca o parte a angajatilor, in acest caz tehnicienii sunt prejudiciati. Exista vreo prevedere in legea penala care sa protejeze angajatii impotriva practicilor de acest gen?
In cazul in care as actiona firma in instanta si s-ar constata ca acest contract de munca este nul intrucat functia indeplinita este cu totul alta decat cea inscrisa in contract, risc sa fiu concediat? sau ce alte consecince ar putea avea acest fapt?