avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Activitate ramiro86

Activitate ramiro86

Răspuns la discuția Permis anulat ?
Inainte sa dai un raspuns citeste intai intrebarea. Fara nici o suparare dar ai raspuns la cu totul alta intrebare. Citeste o fraza cap-coada si apoi da raspunsul. Mersi oricum de intentie.
Răspuns la discuția Permis anulat ?
Dar dupa trecerea termenului de un an de la ramanerea definitiva a sentintei, poate conduce pe teritoriul Romaniei cu un permis emis in alt stat? Incerc sa deslusesc si eu acest mister dar nu am primit un raspuns clar. Ii intereseaza pe cei de la rutiera cand si unde ai obtinut tu permisul de conducere daca te opresc in trafic dupa un an de la ramanerea defitinita a hotararii? Daca persoana are deja permis din alta tara inainte ca cel romanesc sa fie anulat pentru ca aici se misca greu orice fel de procedura, poate avea probleme daca circula pe drumurile publice in Romania dupa ispasirea pedepsei de un an? Ce poate face cu cel obtinut in alta tara ca sa fie totul legal, avand in vedere ca nu poate obtine un al doilea permis in UE?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Pot exista probleme in cazul in care permisul din acea tara a fost obtinut inainte ca cel romanesc sa fie anulat?
In actele necesare pentru obtinerea ajutorului de somaj este mentionat la punctul 6 " Actele eliberate de organele financiare teritoriale, din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri sau ca realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decit indemnizatia de somaj ". Care sunt aceste organe financiare teritoriale?

Va multumesc!
Buna seara,

In urma unui proces intins pe o perioada de aproximativ un an jumatate, in urma conducerii pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice, un prieten foarte bun a primit sentinta de un an de inchisoare cu suspendare si din cate am inteles i s-a suspendat si dreptul de a conduce tot pentru un an. El a plecat din tara, s-a stabilit in strainatate si a obtinut permis de conducere categoria B intr-un stat membru fondator al UE. Dupa ce a trecut mai bine de un an de la ramanerea definitiva a hotararii, s-a intors in tara si ar vrea sa stie daca acum dupa ce si-a ispasit pedeapsa poate conduce pe teritoriul Romaniei cu acel permis. A spus ca nu doreste sa-l preschimbe deoarece are resedinta in acea tara si este valabil inca 10 ani. In urma unei petitii pe care a depus-o aici la Politia Rutiera a primit un raspuns tipic politienesc de genul:"Conditiile obtinerii unui nou permis de conducere atunci cand cel curent este anulat sunt precizate la art 116 din OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, iar pentru mai multe informatii va recomandam sa va adresati autoritatii competente.". Acestea sunt competentele institutiilor din Romania dar nu vreau sa deviez de la subiect. Intrebarea este daca poate conduce cu acel permis categ. B pentru ca unul nou in Romania banuiesc ca nu poate obtine...iar legea europeana cred ca interzice detinerea a doua permise de conducere in Uniunea Europeana....nu?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
De vreo 5-6 ani de zile avem in scara(la etajul 1, in locul uscatorului de rufe) asociatia de proprietari de care si noi apartinem, care administreaza doua blocuri. De vreo 2-3 ani s-a schimbat personalul si plangerile si nemultumirile locatarilor au crescut considerabil. La cererea verbala repetata presedintelui de asociatie de a parasi scara cu asociatia lui de proprietari si cu tot balamucul si scandalul a refuzat in nenumarate randuri de a lua vreo masura prin care sa-si caute alt punct de lucru. Intrebarea mea si a vecinilor mei este daca ii putem da afara din scara, ce acte trebuiesc intocmite, daca este un preaviz legal....de cat e si unde trebuiesc inregistrate actele.

Orice informatie este binevenita.

Va multumesc anticipat!
Nu stiu de ce nu s-a luat in considerare "In dubio pro reo"...Martorul ocular (din masina) a declarat in seara opririi ca nu stie cat am baut ca sa scape mai repede iar la politie(cand a fost chemat) a zis ce bauturi si ce cantitati (care sustin declaratia in urma careia recalcularea a fost 0,75g/l)...Pentru asta, procurorul impreuna cu organul de politie i-au facut dosar penal si lui pentru MARTURIE MINCINOASA. Acum...cum pot ei dovedi o asemenea anomalie...ca el a mintit pentru ca in seara opririi nu a vrut sa declare bauturile consumate si urmatoarea data a declarat tot? Acum vor sa-i pateze cazierul si lui...Nu-i de ajuns ca mi-o fac mie...
Oricum...multumesc mult de tot tuturor pentru informatii/sugestii. Subiectul ramane deschis :)
Fiti amabili...imi poate cineva traduce si mie urmatoarea hotarare judecatoreasca in urma conducerii sub influenta bauturilor alcoolice cu o alcoolemie de 1,20 g/l alcool pur in sange?...nici o parere nu ar strica...se putea da mai putin? Merita facut apel in conditiile in care exista si 3 recalculari de alcoolemie din care 1 favorabila(sub 0.80 g/l) pe care judecatorul, din cate se pare, nu a luat-o in calcul?
Sau e doar pierdere de timp si prelungirea pedepsei fara rost? Dupa 1 an se incepe scoala de soferi din nou, exact ca la 18 ani? Intreb pentru ca nu am vazut scris nicaieri anularea permisului de conducere.

-----------Condamnă pe inculpatul A. A la pedeapsa de 1 (un) an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art.87 al.1 din OUG nr.195/2002 republicată şi modificată. În baza art.71 al.2 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art.64 lit.a teza a II-a şi lit.b Cod penal. În baza art.81 cod penal suspendă condiţionat executarea pedepsei principale a închisorii pe o durată de 3 ani care constituie termen de încercare stabilit potrivit dispoziţiilor art.82 al.1 Cod penal. În baza art.71 al.5 Cod penal suspendă executarea pedepsei accesorii a interzicerii drepturilor prevăzute de art.64 lit.a teza a II-a şi lit.b Cod penal pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art.83 Cod penal privind revocarea suspendării condiţionate în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni intenţionate. În baza art.191 Cod procedură penală obligă pe inculpat la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu apel în de 10 zile de la pronunţare pentru Ministerul Public şi de la comunicare pentru inculpat.

Orice sfat/atentionare este binevenit(a). Va multumesc anticipat!