avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acte necesare si pasi urmariti in evacuarea unei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acte necesare si pasi urmariti in evacuarea unei asociatii de proprietari dintr-o scara

De vreo 5-6 ani de zile avem in scara(la etajul 1, in locul uscatorului de rufe) asociatia de proprietari de care si noi apartinem, care administreaza doua blocuri. De vreo 2-3 ani s-a schimbat personalul si plangerile si nemultumirile locatarilor au crescut considerabil. La cererea verbala repetata presedintelui de asociatie de a parasi scara cu asociatia lui de proprietari si cu tot balamucul si scandalul a refuzat in nenumarate randuri de a lua vreo masura prin care sa-si caute alt punct de lucru. Intrebarea mea si a vecinilor mei este daca ii putem da afara din scara, ce acte trebuiesc intocmite, daca este un preaviz legal....de cat e si unde trebuiesc inregistrate actele.

Orice informatie este binevenita.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:29, 26 Aprilie 2011
Spatiul apartine proprietarilor din scara respectiva si nu are nimic in comun cu asociatia. Probabil ca instalarea sediului asociatiei in locul respectiv s-a facut cu acordul proprietarilor respectivi in schimbul unor foloase oneroase - in mod normal trebuia sa se incheie un contract de inchiriere in care s-a stipulat si valoarea chiriei.
Daca nu va intelegeti de nici-o culoare, pretindeti ca si chirie o suma de 10 ori mai mare si atunci una din doua: ori pleaca si sunteti multumiti, ori raman si platesc inzecit chiria si iar sunteti multumiti!

Intrebarea este: este intocmit un contract de inchiriere?
Puteti lua in considerare si ideile scrise de @goe_07, dar asa in extenso!
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2011
Adam Grecu, utilizator
ramiro86 a scris:

avem in scara(la etajul 1, in locul uscatorului de rufe) asociatia de proprietari de care si noi apartinem...

Pote dl. Grecu nu a citit cu atentie mesajul dv si l-am reluat partial. Asadar in acest spatiu este sediul asociatie dumneavoastra si nu o asociatie straina. Asociatia dumneavoastra este formata din proprietarii a doua scari, una pe care locuiti dumneavoastra (cel care ati scris mesajul) si scara de alaturi.
Asa a fost cu ani de zile inainte si asa a ramas. Doar ca dumneavoastra ati ales alti membri in comitet. Pai unde sa plece daca sunt vecinii dumneavoastra, alesi de dumneavoastra sa va reprezinte si sa administreze blocul din care faceti parte!?
Poate-mi scapa mie ceva si nu inteleg!
Sediul asociatiei se poate muta alternativ, o luna la o scara, alta luna la cealalta scara....si tot asa.... :)
Sau sa va plateasca o chirie ca despagubire pentru disconfort, in sensul de a va scuti de plata....vreunei utilitati, de ex. lumina pe scara.
Sau sa-si puna o masuta in strada, pe trotuar, si sa incaseze, sa faca sedintele de comitet acolo, pe trotuar... Numai ca in cazul asta ar trebui sa ceara autorizatie de functionare de la primarie... Mda!... Se poate...cu putin efort!

Sau poate pleaca, se desfiinteaza comitetul, se demite si administratorul si ramaneti sa va impartiti sarcinile obstesti intre dv., locatarii! :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Aprilie 2011
elga50, moderator
Sediul este cel prevazut in documentele asociatie. La intocmirea statutului trebuie precizat clar sediul asociatiei si acesta nu se poate schimba de la o adresa la alta decat prin modificare statutului. Sediul asociatiei, conform satatutului trecut pe la judecatorul delegat este consemnat clar in Incheierea Judecatoreasca si in Codul Unic de la Finante.

Pentru deranjul cauzat proprietarilor din scara respectiva, noi am stabilit 100 lei/luna chirie pentru folosirea spatiului. Cei 100 lei se aduna lunar la celelalte cheltuieli gospodaresti si se repartizeaza pe cota indiviza tuturor apartamentelor de la toate scarile asociatiei. Odata la 6 luni, cei 600 lei, incasati treptat, se repartizeaza doar proprieatrilor de la scara unde este sediul asociatiei. Repartizarea se face pe cota indiviza atat pe liste, cand se afiseaza, cat si la repartizarea banilor incasati si distribuiti fiecarui proprietar in fondul de reparatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu - asociatia de locatari madaonica madaonica Buna ziua ! Asociatia de locatari din care fac parte este alcatuita din 3 blocuri, 6 scari, respectiv 150 de apartamente, iar locul de incasat intretinerea ... (vezi toată discuția)
Chirii spatii comune locatari gekura gekura 1. Va rog sa imi transmiteti daca un bloc ale carui locatari sunt intr-o asociatie de locatari formata din mai multe blocuri inchiriaza un spatiu comun, de ... (vezi toată discuția)
Chirie perceputa de proprietari de la asociatia de proprietari care foloseste o incapere comuna din scara blocului hhs hhs Ce trebuie sa declare proprietarii apartamentelor dintr-un bloc daca percep o taxa de folosinta a unei incaperi comune ? Ce consecinte legale sunt? Ce trebuie ... (vezi toată discuția)