avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Activitate mertzcdiglk

Activitate mertzcdiglk

1.Este normal ca administratorul asociatiei de proprietari sa ne pretinda plata ( 1leu) pentru citirea apometrelor ? Mentionez ca apometrele sunt normale (fara citire radio). Citirile le facem noi locatarii, si le trimitem administratorului pentru stabilirea costului.
2. Poate administratorul sa modifice (majoreze) cheltuielile administrative fara sa aiba acordul asocoatiei de proprietari?
Răspuns la discuția SRL fara angajati HoReCa
Nu mi-e clar ce intelegeti Dvs prin "activitate". Cafeneaua a functionat si-a platit darile la zi. Nu am avut angajati pentru ca pur si simplu nu-mi mergea atat de bine incat sa angajez pe cineva sau chiar pe mine insumi
Am un SRL fara angajati ptr o cafenea, inchisa datorita coronavirus. Cum pot sa beneficiez de ajutor guvernamental pe durata inchiderii cafenelei?
Răspuns la discuția Decontare cheltuieli PFA
Multumesc ptr incurajare. Mie mi se pare pur si simplu un abuz sa ma intrebi tu banca ce vreau sa cumpar si la ce valoare se ridica investitia pe care o fac. I-am spus dnei "BT" careia i-am cerut relatii, ca practic este salariul meu si ca si dansa, fac ce vreau cu el fara sa dau explicatii bancii. Mi-a replicat ca aceasta este legislatia in Romania si ca platile se fac in RON. Eu, alaturi de alti nemultumiti, contribui la "scaunul cald" pe care stau toti functionarii bancilor, dar, daca as avea puterea necesara.........
Sunt PFA fara angajati, platesc impozit pe venit real, platitor de TVA. Am un contract limitat cu o agentie de recrutare din Marea Britane si lucrez pentru un client al acesteia in Franta. Doresc lamuriri asupra urmatoarelor:
1. Pot sa deduc din venit cheltuielile cu transportul, cazarea si diurna?
2. Am cont PFA la Banca Transilvania in Euro in care sunt platit de agentia de recrutare; cand doresc sa scot bani de la banca, banca imi solicita deviz estimativ si imi returneaza RON in loc de Euro la cursul bancii, deci total nefavorabil. Este legal cum procedeaza banca?
Doresc sa achizitionez un autoturism fabricat in Germania de la un dealer din Romania. Pretul este in Euro iar factura eliberata in lei la un curs de schim mai mare decat cel al BNR. Este legal sa platesc la alt curs decat cel al BNR din data achizitiei?