Sunt PFA fara angajati, platesc impozit pe venit real, platitor de TVA. Am un contract limitat cu o agentie de recrutare din Marea Britane si lucrez pentru un client al acesteia in Franta. Doresc lamuriri asupra urmatoarelor:
1. Pot sa deduc din venit cheltuielile cu transportul, cazarea si diurna?
2. Am cont PFA la Banca Transilvania in Euro in care sunt platit de agentia de recrutare; cand doresc sa scot bani de la banca, banca imi solicita deviz estimativ si imi returneaza RON in loc de Euro la cursul bancii, deci total nefavorabil. Este legal cum procedeaza banca?
Pot sa te ajut doar cu retragerea de la banca. Chiar nu inteleg de ce procedeaza asa. Pentru scoaterea de euro se cer documente justificative (delegatie externa de exemplu) dar eu din Raiffeisen sau BT tot timpul am scos euro fara probleme. Vorbiti cu ei sau schimbati banca
Multumesc ptr incurajare. Mie mi se pare pur si simplu un abuz sa ma intrebi tu banca ce vreau sa cumpar si la ce valoare se ridica investitia pe care o fac. I-am spus dnei "BT" careia i-am cerut relatii, ca practic este salariul meu si ca si dansa, fac ce vreau cu el fara sa dau explicatii bancii. Mi-a replicat ca aceasta este legislatia in Romania si ca platile se fac in RON. Eu, alaturi de alti nemultumiti, contribui la "scaunul cald" pe care stau toti functionarii bancilor, dar, daca as avea puterea necesara.........
Mergi la ei cu o foaie semnata in care declari ca banii sunt pentru deplasare in strainatate si cu o delegatie semnata. Nu controleaza nimeni si sunt obligati sa iti dea Euro.