avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie online UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie online UE

Buna ziua, sunt un PFA (norma de venit cod caen 6202, neplatitor de TVA). In perioada februarie - aprilie, am achizitionat niste jocuri ptr baiatul meu de la Microsoft si Google, dar se pare ca ambele au sedii in Europa (Irlanda, care de fapt e Marea Britanie).

- suma totala a achizitiilor nu depaseste 15 euro.

- se pare ca din graba doar am introdus cardul meu de banca transilvania ( card pe persoana fizica, nu pe Pfa), si am efectuat platile. Pe conturile de Microsoft si Google sunt datele mele de persoana fizica, nu de Pfa (nu am dat nici CNP, nici CUi, nici Codul ala special de tva)

1) daca facturile au fost pe numele meu de persoana fizica ( nu pfa) si platite online cu cardul meu (cont personal bancar, nu pe pfa), trebuia sa declar ceva la anaf prin ceva declaratie? 300, 390?

2) Cand esti PFA cu norma de venit, esti obligat cand faci o achizitie din UE (bunuri, servicii etc...) sa fie facturile pe PFA? ( ca daca cumpar ceva din Romania, nu sunt obligat).

Eu cand mi-am facut codul acela special de Tva intracomunitar, am bifat doar optiunea a 2-a: Prestarii servicii..

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2020
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Plata tva - pfa norma de venit contemplare contemplare Buna ziua, Am ajuns dintr-o greseala in urmatoarea situatie: Am un PFA la norma de venit. Am nevoie sa facturez prestari servicii (cod 6202) in UE. Mi s-a ... (vezi toată discuția)
Servicii platite catre google adwords irlanda de persoana fizica adrianarr adrianarr Buna ! Daca o persoana fizica plateste servicii catre Google Adwords (care are cont bancar deschis in Irlanda ) , servicii care sunt utilizate de catre un PFA ... (vezi toată discuția)
Probleme facturi google adwords user007 user007 Avem o mica firma neplatitoare de tva (CA sub 35000 eur/an) si am dori sa efectuam plati catre Google (situata in Irlanda, membra UE) pentru serviciul AdWords. ... (vezi toată discuția)