avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate EUlavy

Activitate EUlavy

Răspuns la discuția Explicatii : Hotarare definitiva
Deci si termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii?
Este inginer silvic - responsabil Fond forestier,in prezent cu CIM suspendat,condamnat pentru folosire ilegala a ciocanului de marcat (art.112 Codul silvic)
Pe 07.10.2011 a ramas definitiva o hotarare judecatoreasca prin care inculpatul a fost condamnat la 5 luni cu suspendare. S-a aplicat pedeapsa accesorie a interzicerii exercitiului drepturilor prevazute de art.64 lit.a teza a II-a b,c Cod penal in conditiile art.71 alin.2 C.penal. Conform art.81,82 si 71 alin.5 C.penal dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei principale si a celei accesorii aplicate,pe durata termenului de incercare de 2 ani si 5 luni. Atrage inculpatului atentia asupra dispozitiei art.83 C.penal.
1.De cand se ia in calcul termenul de incercare?
2.Mai poate fi angajata persoana pe aceeasi functie si de cand?
Răspuns la discuția CIM suspendat
va multumesc pentru raspuns; voi adresa un memoriu "generalului" si sa vedem rezultatul
Răspuns la discuția CIM suspendat
termenul de 45 zile a trecut...abia acum am aflat ca cel ce a semnat decizia de suspendare a CIM are si el calitatea de invinuit in acesl dosar; cineva spunea ceva de o contestatie la directorul general
Discuție CIM suspendat
buna ziua; pe scurt:
1.CIM suspendat conform art.52 lit.c Codul muncii (plangere penala facuta de angajator)
2. conducatorul institutiei este si el invinuit in acelasi dosar
intrebarea este: poate fi contestata decizia de suspendare? daca DA,va rog detalii
multumesc
Problema mea pe scurt: in 2009 am avut control ce viza activitatea din anii 2007-2009, iar in urma acestuia mi s-a facut plangere penala la DNA si contractul de munca suspendat pana la solutionare; nici pana la aceasta data nu mi s-a adus la cunostinta calitatea de invinuit din dosarul cu pricina.
Cand se poate vorbi de prescriere, avand in vedere ca pedeapsa maxima prevazuta de lege pentru faptele ce se presupune ca le-as fi comis este de 3 ani?
Răspuns la discuția contestatie in anulare
multumesc mult! sper sa accepte contestatia in anulare si sa trecem la rejudecarea recursului
daca se admite contestatia in anulare a deciziei penale, recursul se rejudeca in aceeasi zi? trebuie sa merg cu tema efectuata si pentru recurs sau pot cere un termen?
Răspuns la discuția citatie pentru perimare
Asadar,hotararea tribunalului ramane definitiva si trebuie asteptata solutionarea plangerii penale impotriva salariatului si in baza solutiei redeschis procesul?
recursul impotriva deciziei de suspendare a contractului de munca s-a suspendat acum 1 an prin neprezentarea partilor, iar acum s-a stabilit termen de judecata pentru perimare; daca depun intampinare la termenul de judecata, se judeca recursul sau se incheie procesul definitiv?