avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Activitate deeaa5

Activitate deeaa5

Buna ziua, am o situatie: o societate micuta a functionat cu un salariat si asociat unic o perioada (cativa ani). Apoi s-a facut marire de capital social cu cooptare de asociat nou (salariatul care se ocupase efectiv de activitate) si schimbare de administrator.
Acum proprietara initiala s-a casatorit si are alte prioritati asa ca cedeaza si partea sa de firma catre noul asociat, vrea sa iasa de tot.
Intrucat in urma casatoriei si-a schimbat numele, trebuie sa fac modificarile la registru in doi pasi, mai intai modificarea numelui asociatului si apoi retragerea cu noul nume? Sau merg facute in acelasi timp cumva? Mai are rost sa declar mentiunea cu modificarea numelui separat din moment ce oricum se retrage din societate? Multumesc
Buna ziua. Am o nelamurire la o situatie. O persoana vinde niste lucruri sa zicem personale prin intermediul printr-un grup de pe facebook. Persoana care cumpara trimite in mesaj privat vanzatorului toate datele necesare (comanda, nume, adresa, numar de telefon), ulterior nu mai ridica coletul silind vanzatorul sa plateasca taxa de transport tur-retur si taxe de magazinaj si nici nu mai raspunde.
Intrebarea era daca este permis ca vanzatorul sa publice pe facebook conversatia privata, inclusiv adresa si nr de telefon, fara acordul cumparatorului (o postare de genul "aceasta persoana da teapa, nu ii mai vindeti". Si care este temeiul legal pentru permisiune/nepermisiune? Va multumesc
Răspuns la discuția litigiu munca
Exista registrul acela de prezenta, condica, pe care le semnam la venire si plecare, cu ora sosirii/plecarii. Dupa aceasta condica am avut facute copii pe care le-am dat avocatului sa le depuna la dosar, motivul pentru care am deschis aceasta actiune fiind acela ca angajatorul a introdus in contabilitate mai putine ore decat am lucrat efectiv si astfel nu mi s-au platit orele suplimentare. Deci in acest caz eu zic ca era obligatoriu de depus, practic fiind baza pe care ceream ceea ce ceream. Poate gresesc dar daca nu aduc dovezile arata ca si cum am visat eu ceva noaptea si ziua am deschis proces!!!
Angajatorul a depus copii dupa pontajele acelea trunchiate inregistrate in contabilitate, copii dupa contractul meu, decizia de incetare, contractul colectiv de munca, acte aditionale si dovada platii contributiilor sociale. Aceste copii depuse de catre angajator au ramas la mine sa-mi "fac o parere" desi nu stiu ce fac ulterior cu parerea asta! Dupa ce am iesit din sala tribunalului am mai apucat sa il intreb de ce nu a depus nimic, el a ridicat din umeri si a plecat!!!

ceea ce ma nedumereste cel mai mult si ma pune pe ganduri este ca luni lucrurile s-au desfasurat cu totul altfel, colega mea are toate actele la dosar si mi-a spus ca avocatul a fost foarte bataios, a prezentat, a argumentat etc iar la mine ignora intrebarile judecatorului intr-atat incat l-a si enervat de i-a facut observatie. Parca vorbim de 2 avocati diferiti!!!
Discuție litigiu munca
Buna ziua. Am o situatie putin ciudata si nu sunt sigura ca e in regula. Impreuna cu o colega am deschis proces impotriva fostului angajator pentru neplata tuturor drepturilor salariale. Avocatul care ma reprezinta este o cunostinta a colegei mele.
Desi am mers impreuna si am stabilit ce si cum, avocatul a deschis actiuni separate. Colega mea a avut termen luni iar eu azi (primul termen). Avocatului i-am dat 500 lei pentru reprezentare (nu mi-a dat contractul acela, a zis ca o sa mi-l dea) si 150 lei cheltuieli diverse, fara chitanta (pentru transport a zis).
Totodata i-am inmanat un dosar cu copii dupa diverse acte care atestau programul de lucru si alte aspecte legate de cauza.
Am vorbit cu colega mea dupa infatisarea de luni si a spus ca totul a mers bine, judecatorul a acceptat probele etc
De aici incepe ciudatenia. Trebuia sa ma intalnesc cu avocatul dimineata la 8:30 la tribunal, a venit la 9:30, noroc ca eram in sala ca altfel s-ar fi judecat in lipsa. Eu am fost invatata de colega mea si am facut o lista cu amanunte care ar putea sa fie cerute de judecator, scris la calculator, mare si rar, in caz ca poate avocatul nu isi aminteste pe moment un amanunt relevant. Cu stupoate am aflat ca la dosar nu s-au depus inscrisurile pe care le-am dat avocatului (colega mea le avea depuse), practic dosarul meu este gol, iar la intrebarile pe care le-a pus judecatorul avocatul nu a raspuns nimic desi avea foaia in fata!!!, ca s-a enervat si judecatorul si l-a atentionat.
Am primit un teanc de inscrisuri depuse la dosar de firma, am intrebat avocatul ce sa fac cu ele. Mi-a spus sa le citesc sa imi fac o parere. Am intrebat si cu parerea ce fac, cui o spun? A ridicat din umeri. la fel cum a ridicat din umeri si cand l-am intrebat de ce nu a depus actele pe care i le-am dat la dosar.
Initial au fost doua cereri: de a mi se achita drepturile restante si o cerere de o suma cu titlu de daune morale, o suma cam jumatate din drepturile restante (nu am exagerat, ca nu avea rost). Astazi am aflat ca suma nu stiu cum s-a intamplat dar era jumatate din suma initiala discutata.
La insistentele mele avocatul a spus ca e totul in regula, sa nu imi fac griji. Si a mai cerut sa ii dau bani pentru transport, tot fara chitanta desigur!!!!

Va rog mult un sfat de la cei care sunt in domeniu si stiu mai bine cum decurg lucrurile, eu pana acum nu am vazut tribunalul decat pe afara. E normal ce s-a intamplat??? Cum ar fi cel mai bine sa procedez in continuare?
Va multumesc foarte mult.
Discuție gard comun
Buna ziua,

m-am mutat la tara de vreo 3 ani si am o problema legata de gardul comun:
curtea in care locuiesc se afla in urmatoarea secventa: curte - teren liber - curtea mea - curte - teren liber - curte, practic eu si vecinii avem o latura a curtii cu vecin (latura comuna) si 3 laturi libere.

Initial au fost niste discutii cu vecinul cu casa deoarece femeia care a locuit inaintea noastra aici (in varsta) a semnat cum ca gardul e facut cu jumatate de metru in curtea vecinilor (femeie batrana si simple de la tara, singura pe lume, daca i s-a spus asa ea a semnat). Proprietarul terenului din cealalta vecinatate a vandut terenul si a facut masuratori, ocazie cu care i-am aratat planul nostru cadastristului si a spus ca suntem cu gardul taman pe taman, nimeni nu a intrat si nimeni nu a iesit de niciun fel.
Acum problema e cu vecinul care o tine pe a lui ca are semnatura (fara masuratori, evident) si ca am intrat in curtea lui, drept pentru care mi-a luat o fasie de teren extravilan in folosinta (adica o foloseste fara acord) ca si compensatie.

Dupa aceea e problema gardului comun, fiecare din noi avand 3 laturi libere si una cu vecin, am incercat sa discutam sa facem gardul la comun dar nu vrea, spune ca el are deja 3 laturi si gata.
L-as face eu dar chiar si cu cele mai ieftine materiale tot ma costa mult, avem 2000 mp de curte si deschiderea de 16 m, practic avem la comun 120-130 m de gard si sincer nu prea imi permit toate cele 4 laturi!!! Noi am cumparat casa in limita banilor disponibili, care nu au fost foarte multi, si casa e cam paraginita, la fel si gardul.

As vrea sa intreb cum este corect legal, cine plateste masuratoarea (el nu vrea sa masoare) si cum se impart cheltuielile cu gardul?
Eu sunt obligata sa fac toate cele 4 laturi? Vecinul spune ca e gardul meu, eu as vrea sa fie comun.

Multumesc
Buna ziua,

am o intrebare. Pentru un salariat care are CIM cu 4 ore/zi si salar brut 900 lei brut/ 694 lei net (salar de baza cu o persoana in intretinere) lunar, care este suma care se poate opri? Pana acum exista o singura poprire si se opreau 230 lei iar acum a mai venit o alta poprire pentru acelasi angajat. Cat se poate popri acum? Are vreo importanta la calcul faptul ca contractul de munca este cu timp partial?

Multumesc.
Răspuns la discuția Acces neautorizat cont email
e amuzant ca toata lumea se exprima ca si cum eu as fi putin sarita si biata aia femeie are si ea putina curiozitate. Imi aduc aminte ca a fost un caz acum ceva timp cu o femeie care s-a dus la politie pentru ca o ameninta fostul sot ca o omoara si aia au trimis-o la plimbare iar dupa vreo 2 zile a omorat-o la serviciu, si pe ea si pe o colega care s-a intamplat sa-i stea in cale!

din pacate este un astfel de caz! nu, nu a uitat catusi de putin, ieri m-a sunat toata ziua in conditiile in care pana acum n-a mai facut-o!
Deci, inaintam!
parolele le schimb periodic, cred ca nu conteaza asta, cum a reusit o data mai reuseste si alta data! cu atat mai mult cu cat nu face ea asa ceva ca nu o duce capul, are pe cineva care se ocupa.
dovezi certe sunt greu de obtinut dar fostul meu prieten va declara adevarul daca va fi intrebat.
nu ati inteles ideea de baza.
ma hartuie si ma urmareste de ani de zile, nu e vorba numai de parole.
daca pune pe cineva sa arunce o sticla cu benzina peste gard? acum stie si unde stau!
Buna ziua,

Prietena actuala a fostului meu prieten se pare ca ne urmareste, pe mine si pe sotul meu. Nu mai povestesc toate prostiile pe care le face femeia aia dar... cu ceva vreme in urma a spart contul de email al fostului meu prieten si a inceput sa comenteze public pe facebook diverse cu trimiteri la mine. Am blocat-o, evident, fara sa comentez nimic, am spus ca sa nu-mi bat capul cu toate proastele.
Ieri fostul meu prieten mi-a spus ca i-a aratat cucoana niste discutii intre sotul meu si o prietena a lui pe facebook, discutii purtate in mesaj privat (mi-a aratat sotul meu conversatiile, intr-adevar sunt prin mesaje private!!!). Aseara am schimbat parolele la conturile de email si de facebook iar azi fostul meu prieten m-a sunat sa-mi spuna ca a remarcat cucoana ca nu mai poate intra si l-a sunat la serviciu sa-l ia la intrebari, ca ce mi-a zis si cand a vorbit cu mine.

Unde pot face o reclamatie? Psihopata asta deja depaseste masura, am copil mic, nu mai vreau sa stau cu grija ca ma urmareste cineva. Ca lucrurile sa fie clare, eu si fostul meu prieten ne-am despartit de vreo 6 ani iar cu sotul meu sunt impreuna de 4 ani si in plus noi si ei locuim si in localitati diferite!!! Cum fac sa scap de femeia asta o data pentru totdeauna?