Buna ziua. Am o situatie putin ciudata si nu sunt sigura ca e in regula. Impreuna cu o colega am deschis proces impotriva fostului angajator pentru neplata tuturor drepturilor salariale. Avocatul care ma reprezinta este o cunostinta a colegei mele.
Desi am mers impreuna si am stabilit ce si cum, avocatul a deschis actiuni separate. Colega mea a avut termen luni iar eu azi (primul termen). Avocatului i-am dat 500 lei pentru reprezentare (nu mi-a dat contractul acela, a zis ca o sa mi-l dea) si 150 lei cheltuieli diverse, fara chitanta (pentru transport a zis).
Totodata i-am inmanat un dosar cu copii dupa diverse acte care atestau programul de lucru si alte aspecte legate de cauza.
Am vorbit cu colega mea dupa infatisarea de luni si a spus ca totul a mers bine, judecatorul a acceptat probele etc
De aici incepe ciudatenia. Trebuia sa ma intalnesc cu avocatul dimineata la 8:30 la tribunal, a venit la 9:30, noroc ca eram in sala ca altfel s-ar fi judecat in lipsa. Eu am fost invatata de colega mea si am facut o lista cu amanunte care ar putea sa fie cerute de judecator, scris la calculator, mare si rar, in caz ca poate avocatul nu isi aminteste pe moment un amanunt relevant. Cu stupoate am aflat ca la dosar nu s-au depus inscrisurile pe care le-am dat avocatului (colega mea le avea depuse), practic dosarul meu este gol, iar la intrebarile pe care le-a pus judecatorul avocatul nu a raspuns nimic desi avea foaia in fata!!!, ca s-a enervat si judecatorul si l-a atentionat.
Am primit un teanc de inscrisuri depuse la dosar de firma, am intrebat avocatul ce sa fac cu ele. Mi-a spus sa le citesc sa imi fac o parere. Am intrebat si cu parerea ce fac, cui o spun? A ridicat din umeri. la fel cum a ridicat din umeri si cand l-am intrebat de ce nu a depus actele pe care i le-am dat la dosar.
Initial au fost doua cereri: de a mi se achita drepturile restante si o cerere de o suma cu titlu de daune morale, o suma cam jumatate din drepturile restante (nu am exagerat, ca nu avea rost). Astazi am aflat ca suma nu stiu cum s-a intamplat dar era jumatate din suma initiala discutata.
La insistentele mele avocatul a spus ca e totul in regula, sa nu imi fac griji. Si a mai cerut sa ii dau bani pentru transport, tot fara chitanta desigur!!!!
Va rog mult un sfat de la cei care sunt in domeniu si stiu mai bine cum decurg lucrurile, eu pana acum nu am vazut tribunalul decat pe afara. E normal ce s-a intamplat??? Cum ar fi cel mai bine sa procedez in continuare?
Va multumesc foarte mult.
Exista registrul acela de prezenta, condica, pe care le semnam la venire si plecare, cu ora sosirii/plecarii. Dupa aceasta condica am avut facute copii pe care le-am dat avocatului sa le depuna la dosar, motivul pentru care am deschis aceasta actiune fiind acela ca angajatorul a introdus in contabilitate mai putine ore decat am lucrat efectiv si astfel nu mi s-au platit orele suplimentare. Deci in acest caz eu zic ca era obligatoriu de depus, practic fiind baza pe care ceream ceea ce ceream. Poate gresesc dar daca nu aduc dovezile arata ca si cum am visat eu ceva noaptea si ziua am deschis proces!!!
Angajatorul a depus copii dupa pontajele acelea trunchiate inregistrate in contabilitate, copii dupa contractul meu, decizia de incetare, contractul colectiv de munca, acte aditionale si dovada platii contributiilor sociale. Aceste copii depuse de catre angajator au ramas la mine sa-mi "fac o parere" desi nu stiu ce fac ulterior cu parerea asta! Dupa ce am iesit din sala tribunalului am mai apucat sa il intreb de ce nu a depus nimic, el a ridicat din umeri si a plecat!!!
ceea ce ma nedumereste cel mai mult si ma pune pe ganduri este ca luni lucrurile s-au desfasurat cu totul altfel, colega mea are toate actele la dosar si mi-a spus ca avocatul a fost foarte bataios, a prezentat, a argumentat etc iar la mine ignora intrebarile judecatorului intr-atat incat l-a si enervat de i-a facut observatie. Parca vorbim de 2 avocati diferiti!!!