avokitten a scris:
nuuu...ca nu ati procedat corect, sunteti parata trebuia sa faceti o INTAMPINARE prin care raspundeati cererii reclamantului si propuneati si dvs. probe.
Si cum sa faci intampinarea daca nu s-au comunicat inscrisurile pe care reclamantul isi intemeiaza cererea ? Cum propun contraproba daca nu stiu care este proba ?
Prima data cauza nu s-a amanat din cauza paratei ci a reclamantului care nu a respectat prev. art. 112 C.pr. civ.
Vezi procedura civila
Art. 114. - (1) La primirea cererii de chemare în judecată preşedintele sau judecătorul care îl înlocuieşte va verifica dacă aceasta întruneşte cerinţele prevăzute de lege. Când este cazul, reclamantului i se pune în vedere să completeze sau să modifice cererea şi să depună, potrivit art. 112 alin. 2 şi art. 113, cererea şi copii certificate de pe toate înscrisurile pe care îşi întemeiază cererea.
(2) Reclamantul va completa cererea de îndată. Atunci când completarea nu este posibilă, cererea se va înregistra şi i se va acorda reclamantului un termen scurt. În cazul în care cererea a fost primită prin poştă, reclamantului i se vor comunica în scris lipsurile ei, cu menţiunea că, până la termenul acordat, urmează să facă completările sau modificările necesare.
(3) Acordarea termenului, potrivit alin. 2, se face, în toate cazurile, cu menţiunea că neîndeplinirea în acest termen a obligaţiilor privind completarea sau modificarea cererii poate atrage suspendarea judecăţii.
asadar, la prima infatisare puteati cere amanare pt. angajarea unui avo.
De ce sa ceara lolo amanarea ?Si cu ce sa mearga la avo? Doar cu cererea de chemare in judecata, fara inscrisurile depuse de reclamant, fara nimic ?
instanta nu a putut gasi justificare pentru doua amanari consecutive, atfel considerand ca intentionat nu va prezentati desi sunteti legal citata, a trecut la judecarea cauzei, incepand cu propunerea probelor-chiar si in lipsa dvs.
av. vasilescu
Tttttt ! Corect este:
Instanta,
ignorand normele din procedura civila, care asigura
dreptul la un proces echitabil (vezi si CEDO care e parte a legislatiei interne si se aplica cu prioritate) nu a putut gasi justificare pentru doua amanari consecutive, astfel,
incalcand dreptul la aparare al paratei, si considerand ca intentionat (ce intuitie!) nu va prezentati,
cu toate ca ati invocat o incalcare a procedurii, desi sunteti legal citata, a trecut la administrarea probelor (
nu la judecarea cauzei, care, pana azi la amiaza, avea loc dupa faza cu probele) chiar si in lipsa d-voastra.
Daca se va merge tot asa, va "paste" un proces luuuung pentru ca deja la a doua infatisare s-au starns doua motive de nulitate a viitoarei hotarari judecatoresti. Or, incalcandu-se dreptul la aparare, in 9 cazuri din 10, se ajunge la casarea hotararii cu rejudecare, sau pe scurt "la loc comanda!" si "da capo!"