avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Exceptia de netimbrare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Exceptia de netimbrare

Saptamana aceasta a fost procesul de contestatie la executare pt poprirea din salar. X a contestat o anumita suma dupa care trebuia sa plateasca taxa de timbru 100 ron. A fost preyent la termenul trecut si i s/a pus in vedere de catre instanta acest lucru, ca trebuie sa p-lateasca acesta suma repezentand taxa de timbru. El nu a achitat taxa, iar luni a fost infatisarea la care s/a prezentat doar parata(mama copiilor la care reclamantul trebuie sa plateasca pensie alimentara, suma pe care a contestat-o). Instanta a constatat faptul ca reclamantul nu si-a platit taxa de timbru si a invocat exceptia de netimbrare a cauzei, cerand anulare actiunii, cu care a fost de acord si parata. Dupa o zi reclamantu lo suna pe parata si ii spune ca a trimis banii prin posta ca a platit. Doamna este foarte suparata fiindca a crezut ca a castigat procesul si acum reclamantul ia dat aceasta vesta. Intrebarea este ce se intampla acum cu exceptia ridicata de instanta? Cum ramane acum cu acesta actiune?Este anulata sau nu?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: corinuta , utilizator 09:12, 17 Octombrie 2008
Reclamantul o fi sunat şi la instanţă?

- Alo, doamna jude, taman am ieşit de la poştă, am chitanţa în mînă, da' nu pot veni în faţa completului, s-o arăt, aşa că faceţi dumneavoastră menţiunea că v-am sunat şi respingeţi excepţia pe care tocmai aţi invocat-o!

:P :P :P


Întrebare:

Instanţa s-a pronunţat, sau a amînat pronunţarea?
Dacă a amînat-o, o poate repune pe rol dacă pîrîtul a plătit anterior termenului de judecată pînă la care i s-a pus în vedere să achite şi face dovada plăţii înainte ca instanţa să se pronunţe.
Dar nu prin telefon! :)


Instanta a spus ca ramane in pronuntare.
Tocmai asta e problema, ca daca a platit taxa de timbru de ce nu era si la dosar, sau o fi platit/o in ultimul moment???
Dacă ar fi fost la dosar, instanţa nu ar fi ridicat excepţia. Dacă a depus-o după ridicarea şedinţei, dar înainte de pronunţare, părerea mea e că instanţa ar fi trebuit să repună cauza pe rol şi să vă citeze.

Sau reclamantul o fi crezut că e suficient să o plătească, nu şi să o depună la instanţă. :hm:

mai exista posibilitatea ca reclamantul sa fi platit taxa de timbru si s-o fi trimis/depus la registratura dar intrucat dosarele erau deja la judecatori aceasta nu a ajuns la dosarul cauzei pana cand s-a deschis sedinta de judecata. Astfel desi, a ramas in pronuntare pe exceptie este foarte probabil ca instanta sa fi intrat in posesia chitantei (cei de la registratura au dus chitanta la dosar) si astfel, avand in vedere ca era depusa inainte de sedinta dar nu era inca la dosar a respins exceptia. Solutia logica si legal ar fi fost sa repuna cauza pe rol si sa se pronunte pe exceptie, insa este foarte probabil sa se fi intamplat asa

De altfel, este posibil ca dovada de achitare a taxei de timbru sa fi ajuns la dosar pana la sfarsitul sedintei, insa parata nemaifiind in sala nu a stiut si astfel instanta a respins exceptia.

Oricum in incheiere trebuie sa se faca mentiune despre modul cum a ajuns chitanta la dosar si astfel se lamureste tot.
Dupa cateva zile m/am uitat in registrul unde se noteaza detalii despre cauyele ce au fot la presesintii de instante, si era notat faptul ca s/a ridicat exeptia de netimbrare, invocandu-se anularea cauzai.
Daca s/ar fi paltit taxa si /sar fi repus pe rol cauza, nu ar fo truit sa n0oteze si in registru de sedinte?

Alte discuții în legătură

Proceduri in recurs emil6702 emil6702 1.Daca o cauza a fost anulata pentru netimbrare, timbrarea se poate face in recurs? 2. Paratul sau paratii pot declara recurs pentru completarea hotararii si ... (vezi toată discuția)
Daca reclamantul nu intra in sala de sedinta cauza se suspenda? gabriela_munteanu gabriela_munteanu buna ziua. Daca reclamantul in cazul unui divort nu intra in sedinta la data primei infatisari deoarece parata s-a prezentat cu avocatul, ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Interpretare solutie proces decs decs Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care ar fi interpretarea urmatoarei solutii data intr-un proces pe Comercial, avand drept obiect de dosar ... (vezi toată discuția)