avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Exceptia de netimbrare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Exceptia de netimbrare

Saptamana aceasta a fost procesul de contestatie la executare pt poprirea din salar. X a contestat o anumita suma dupa care trebuia sa plateasca taxa de timbru 100 ron. A fost preyent la termenul trecut si i s/a pus in vedere de catre instanta acest lucru, ca trebuie sa p-lateasca acesta suma repezentand taxa de timbru. El nu a achitat taxa, iar luni a fost infatisarea la care s/a prezentat doar parata(mama copiilor la care reclamantul trebuie sa plateasca pensie alimentara, suma pe care a contestat-o). Instanta a constatat faptul ca reclamantul nu si-a platit taxa de timbru si a invocat exceptia de netimbrare a cauzei, cerand anulare actiunii, cu care a fost de acord si parata. Dupa o zi reclamantu lo suna pe parata si ii spune ca a trimis banii prin posta ca a platit. Doamna este foarte suparata fiindca a crezut ca a castigat procesul si acum reclamantul ia dat aceasta vesta. Intrebarea este ce se intampla acum cu exceptia ridicata de instanta? Cum ramane acum cu acesta actiune?Este anulata sau nu?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: corinuta , utilizator 09:12, 17 Octombrie 2008
Mai verificai o data la condica. Ceva nu "bate" :confused:
Asta nu e pronuntare.. Cel ptuin trebuia sa amane pronuntarea daca nu se pronunta
A trimis banii prin posta? Poate recipisa ca a platit. Daca a trimis recipisa si aceasta a fost tarziu trimisa, astfel incat nu a avut timpul material de a ajunge la dosarul cauzei, contestatorul poate ataca sentinta si poate demonstra ca a platit dar din cauze neimputabile acestuia nu a ajuns la dosar.Nu poate trimite bani ci acte, recipisa in cazul de fata.
Da, bun, da` nici eu nu inteleg cu pronuntarea aia... Trebuie sa scrie ca instanta admite sau respinge exceptia... aia e important...
Mai sunati la instanta sau mergeti acolo si reveniti cu clarificari despre ce scrie exact in condica.
Nu am zis ca e pronuntarea, cu faptul ca s-a notat in condica de sedinte....dar totusi daca ar fi platit taxa si ar fi depus-o la registratura, judecatorul intr-un final ar fi luat cunostinta de acest lucru...si nu s-ar mai fi notat in condica cu ridicarea exceptiei de netimbrare si anularea cauzei, nu?Sau notele din condica ce reprezinta atunci? Ar fi trebuit sa treaca un nou termen, daca nu isi mentinea exceptia invocata!

Data post: Vineri, 17 Octombrie 2008, 09:32
Subiect: RE: Exceptia de netimbrare

M-am uitat acum pe site-ul instantelor la dosarul in cauza si este notat la termenul de luni ca se anuleaza ca netimrata cererea. Acum chiar ce ar putea sa mai schimbe situatia, oare am castigat sau nu?

:offtopic: Nu redactati mesaje consecutive, completati-l pe cel anterior daca doriti sa adaugati ceva si nu a mai scris nimeni intre timp... Cititi regulamentul de postare in acest sens...
Ultima modificare: Vineri, 17 Octombrie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri in recurs emil6702 emil6702 1.Daca o cauza a fost anulata pentru netimbrare, timbrarea se poate face in recurs? 2. Paratul sau paratii pot declara recurs pentru completarea hotararii si ... (vezi toată discuția)
Daca reclamantul nu intra in sala de sedinta cauza se suspenda? gabriela_munteanu gabriela_munteanu buna ziua. Daca reclamantul in cazul unui divort nu intra in sedinta la data primei infatisari deoarece parata s-a prezentat cu avocatul, ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Interpretare solutie proces decs decs Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care ar fi interpretarea urmatoarei solutii data intr-un proces pe Comercial, avand drept obiect de dosar ... (vezi toată discuția)