avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor este permisa publicarea de date personale de catre ...
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

este permisa publicarea de date personale de catre terti, persoane fizice, fara acord?

Buna ziua. Am o nelamurire la o situatie. O persoana vinde niste lucruri sa zicem personale prin intermediul printr-un grup de pe facebook. Persoana care cumpara trimite in mesaj privat vanzatorului toate datele necesare (comanda, nume, adresa, numar de telefon), ulterior nu mai ridica coletul silind vanzatorul sa plateasca taxa de transport tur-retur si taxe de magazinaj si nici nu mai raspunde.
Intrebarea era daca este permis ca vanzatorul sa publice pe facebook conversatia privata, inclusiv adresa si nr de telefon, fara acordul cumparatorului (o postare de genul "aceasta persoana da teapa, nu ii mai vindeti". Si care este temeiul legal pentru permisiune/nepermisiune? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:01, 25 Iulie 2019
Aici pot exista doua opinii si in caz de proces eu consider ca va obtine castig de cauza cel care va avea avocat mai bun.
Oamenii cinstiti au dreptul de a cunoaste ca este tepar respectivul si ca orice colaborare cu acel individ ar fi cauzatoare de prejudicii.Este mult de discutat pro si contra...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog lamuriti-ma: cum se poate dovedi ca vanzatorul a trimis exact produsul comandat cand cumparatorul afirma ca a fost inselat? gerrardd gerrardd Am citit multe topicuri in care cei care au luat teapa pe diferite site-uri primind alte produse in loc de cele comandate ( bolovani in loc de laptop de ... (vezi toată discuția)
Am fost înșelat la o vânzare pe olx: așa-zisul cumpărător mi-a returnat returnat un alt telefon în locul celui pe care i l-am expediat. ce e de făcut într-o astfel de situație? Luciotrifescu Luciotrifescu Salutare tuturor...in urma unui anunt postat pe olx (telefon spre vanzare)...am primit un mesaj pe acelasi olx de la un individ care m a intrebat direct daca ... (vezi toată discuția)
Am trimis cuiva un colet un telefon în valoare de 200 lei ... catalinciprian catalinciprian Am trimis cuiva un colet un telefon în valoare de 200 lei și îmi zice ca nu a fost acasă ca a fost la servici problema este ca vreau sa fac o sesizare ceva ... (vezi toată discuția)