ma alatur si eu discutiei. in legea 211 se face referire la o lista de deseuri. este vorba despre aceeasi lista care se afla si in HG 856/2002 sau este o alta lista? daca este o alta lista, unde o pot gasi?
declaratia cass (5,5%) trebuie depusa lunar sau trimestrial? in conformitate cu noile modificari, trebuie sa depun delcaratia pana la 25 august? sau pana in 25 septembrie (cand se incheie trimestrul)?
Eu am o nelamurire referitor la cat de dependenta (sau nu) este activitatea mea ca PFA.
Mai intai sa va prezint situatia mea:
a) sunt angajat la o firma cu jumatate de norma (firma pentru care nu prestez activitati ca PFA ci doar ca angajat);
b) pe PFA, prestez activitati de consultanta ISO pentru doua organizatii (contractele sunt similare si prevad un numar lunar de zile lucrate la fiecare organizatie). Acesti clienti nu suporta cheltuielile mele de deplasare si in contract nu este prevazut sa mi se puna la dispozitie instrumente de lucru....eu ma duc acolo cu laptopul meu, cu masina mea, pe cheltuiala mea. Fata de acesti clienti facturez cate o suma pe fiecare luna.
c) tot pe PFA, atunci cand am posibilitatea mai prestez si alte activitati de consultanta ISO pentru diversi alti clienti....dar sistemul de facturare fiind altul, in functie de proiect (nu percep intotdeauna un onorariu/zi de consultanta ci percep un onorariu/etapa a proiectului de consultanta iar facturarea in acest caz nu o fac lunar ci atunci cand o etapa din proiect este incheiata - asta poate insemna mai putin de o factura/luna sau mai mult de o factura/luna in functie de situatie).
Asa cum am spus mai sus imi este neclar daca activitatile expuse la punctele b si c sunt considerate dependente sau independente.
Pentru veniturile inregistrate din activitatile descrise la punctul "c" trebuie sa platesc contributii la asigurarile sociale sau sunt considerate ocazionale si, deci, nu trebuie sa platesc aceste contributii?
Daca ma puteti lamuri si pe mine v-as fi recunoscator.