Doresc sa stiu daca pot deschide proces impotriva ING Bank la Tribunalul Targoviste (daca domiciliul meu este in Targoviste si am contractat un credit la Targoviste)sau trebuie sa ma adresez instantei din Bucuresti ,unde banca are sediu central.
De asemenea...am nevoie de avocat sau pot depune personal sau prin posta plangerea,cu cererea si dovezile aferente?
Care este cea mai simpla si mai ieftina modalitate de a instraina un teren a carui situatie este urmatoarea:Terenul respectiv este o livada si impreuna cu altele trei,situate in locuri diferite, este inregistrat cu rol la primaria locala.Proprietari fara acte,doar roluri,au fost bunicii mei(mentionez ca zona nu a fost colectivizata),iar la moartea bunicului(1996) bunica l-a convins pe tatal meu(singurul ei fiu) sa nu faca succesiunea.In 1998 moare tatal meu si raman doi copii(eu si fratele meu),mama noastra si bunica(mama tatalui)..pe al carei nume sunt rolurile.Verbal ne-a impartit aceste livezi,dar ea are 80 ani,taxele de succesiune sunt prea mari pentru noi...dar totusi am vrea sa instrainam unele terenuri,ce nu au nici cadastru.Exista vreo posibilitate mai simpla,eventual de a ceda dreptul de uzufruct,sau cu angajament..pe termen lung...?
Daca am contractat un credit ipotecar, in urma cu doi ani la Ing Bank,cand venitul pe familie(cu 2 membrii)era 3500 ron,iar acum a scazut la 1500 ron...exista ceva ce pot face pentru a mi se reduce,macar o perioada rata?Mentionez ca avem 35 si respectiv 39 ani,rata este 370 Euro,asigurarile aferente creditului= 120 lei,iar perioada de rambursare ramasa e de 24 ani.Am facut cereri repetate la banca,mai ales ca fac parte din categoriile cu reduceri salariale,incepand cu 1 iulie,iar raspunsurile bancii au fost negative...Chiar nu exista nici o lege pe care sa ma bazez,cand cer macar o perioada de gratie?