avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Activitate lavra

Activitate lavra

Multumesc!
Platesc impozit de ani de zile pentru o masina care nu imi apartine si nu mi-a apartinut vreodata. In anul 1995 cineva a inregistrat un contract de vanzare cumparare pentru un autoturism Mazda 626 la Administratia financiara eu fiind in pozitia de cumparator (erau corecte adresa si CI pe care eu le aveam in 1995, insa semantura mea era falsa). Nu cunosc numele vanzatorului ( o doamna din Sighetul Marmatiei).
Am facut mai multe demersuri la Administrate fara rezultat.
Am facut si o actiune penala, Am primit de la procuratura dupa 7 ani o Ordonanta in care se specifica ca este neclar daca semnatura de pe contract este falsa, s-a constatat insa ca este falsa pe taxa de inmatriculare, s-a mentionat ca este vorba de fals si uz de fals insa nu s-au gasit faptasii si nici vanzatorul si au dispus netrimiterea in judecata si clasare pe motiv ca a intervenit prescrierea si ca fapta nu produce efecte juridice. Dar eu platesc in continuare impozit! De la Politia rutiera am obtinut un document prin care se atesta ca aceasta masina nu este inscrisa in circulatie pe numele meu. Ce as putea face pentru a rezolva aceasta si anume pentru a radia masina de pe ROL de la Administratia financiara, masina care nu imi apartine si nu mi-a apartinut vreodata? Exista posibilitatea de rezolvare cu o declaratie pe propria raspundere cu cele mentionate mai sus? Va multumesc!
Proprietarii garsonierei unde am stat cu chirie au vandut garsoniera si, cu toate ca contractul de inchiriere se semnase pe termen nelimitat, (avand asigurari din partea lor ca nu au de gand sa vanda) am primit termen de evacuare pana pe data de 1 iulie 2014 (1 luna). Eu am eliberat garsoniera mai devreme, lasand acolo cateva lucruri pe care urma sa le iau in cursul saptamanii acesteia. ieri, insa, cand m-am dus sa mai iau din obiectele lasate, am constatat ca se intrase in garsoniera, se incepuse renovarea (cand am ajuns eu, seara, nu mai era nimeni) si disparusera cateva din lucrurile mele. Va rog sa ma luminati, ce cale de atac ar fi, in primul rand pentru faptul ca nu au respectat termenul de predare a locuintei si, in al doilea rand pentru furtul bunurilor. Impotriva cui ma indrept: impotriva fostilor proprietari, (cei de la care am inchiriat), a noilor proprietari, sau a amandorura? Mentionez ca actul de inchiriere a fost facut cu fiul proprietarilor si nu a fost inregistrat la administratia financiara ( daca ajuta cu ceva)
Discuție taxa auto 2012
Cand intra in vigoare legea privind taxa auto? Mai exact, la cat timp dupa publicarea in MO
Nu cunosc autorul. Eu vreau sa demonstrez ca nu eu am inregistrat masina pe numele meu, ca sa o pot scoate de pe rol, din momentul in care ea a fost inregistrata.
De ce si-ar inregistra o persoana un autoturism la fisc, sa plateasca impozit, daca nu o inmatriculeaza la politie????
Buna ziua,
Cu ani de zile in urma, respectiv in 1995, cineva a inregistrat pe numele meu, fara acordul meu, verbal sau scris, deci fara stiinta mea, un autoturism la organele fiscale. Am fost contactata, prin 2005, de inspectorul de zona, ca am de platit impozit pe aceasta masina. Am constatat, vazand actele prin care s-a facut inregistrarea ca semnatura mea este falsa. Am fost sfatuita sa aduc o adresa de la Politia Rutiera prin care sa se vada ca masina nu a fost inmatriculata pe numele meu. Am obtinut aceasta adresa, am inmanat-o personal inspectorului, care m-a asigurat ca masina va fi stearsa de pe rol de la data la care ea a fost inregistrata. Fara sa primesc nici un fel de somatie, acum in 2010, dupa 5 ani, m-am trezit cu contul de salariu blocat. In fine, aflu in acest moment ca nu pot scapa de impozit, deoarece :
" inregistrarea la organele fiscale nu presupune neaparat inmatricularea masinii".
- In baza carei legi?
-Care sunt caile de atac intr-un asemenea caz?
Va multumesc