avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare chirias inainte de termen
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare chirias inainte de termen

Proprietarii garsonierei unde am stat cu chirie au vandut garsoniera si, cu toate ca contractul de inchiriere se semnase pe termen nelimitat, (avand asigurari din partea lor ca nu au de gand sa vanda) am primit termen de evacuare pana pe data de 1 iulie 2014 (1 luna). Eu am eliberat garsoniera mai devreme, lasand acolo cateva lucruri pe care urma sa le iau in cursul saptamanii acesteia. ieri, insa, cand m-am dus sa mai iau din obiectele lasate, am constatat ca se intrase in garsoniera, se incepuse renovarea (cand am ajuns eu, seara, nu mai era nimeni) si disparusera cateva din lucrurile mele. Va rog sa ma luminati, ce cale de atac ar fi, in primul rand pentru faptul ca nu au respectat termenul de predare a locuintei si, in al doilea rand pentru furtul bunurilor. Impotriva cui ma indrept: impotriva fostilor proprietari, (cei de la care am inchiriat), a noilor proprietari, sau a amandorura? Mentionez ca actul de inchiriere a fost facut cu fiul proprietarilor si nu a fost inregistrat la administratia financiara ( daca ajuta cu ceva)
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:59, 19 Iunie 2014
Pentru evacuare va indreptati pe civil impotriva fostilor proprietari, respectiv pentru chirie daca ati platit-o si daune compensatorii daca le-ati suferit.
Pentru furt va indreptati cu plangere la politie impotriva hotilor, care or fi ei.
Trebuie vazut contractul de avocat pentru a primi lamuriri.Se numeste consultatie juridica aceasta operatiune.
Pentru disparitia lucrurilor se poate face plangere la politie.
Depinde si ce valare aveau lucrurile.

Initial discutati cu persoana semnatara a contractului problema bunurilor dv care nu le regasiti in garsoniera
Exista posibilitatea ca proprietaru/fiul acestuia cu buna credinta sa fi preluat bunurile tocmai pentru a nu se deprecia in perioada igienizarii apartametului
Oricum,va confruntati cu o situatie delicata,deoarece va trebui sa faceti dovada-in conditiile legii ca bunurile proprietatea dv se aflau in imobil la momentul intrarii tertilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj si pensie alimentara enegeorgeta enegeorgeta in urma divotului am primit copilul in grija mea fostul sot fiind obligat la pensie de intretinere pentru minor pe care nu am primit-o niciodata --el a ramas ... (vezi toată discuția)
Uscatoarele de bloc nadia simona nadia simona eu am luat acum 4 ani uscatorul de la parterul blocului in care locuiesc si mi am extins garsoniera.Mentionez ca am hartie semnata de toti proprietarii+copii ... (vezi toată discuția)
Nu am platit chiria omuverde3d omuverde3d Buna ziua tuturor.Am mai gasit pe forum ceva subiecte similare dar nu am gasit totusi raspunsu la trebarea mea...Am o mica problema cu proprietaru...Stau in ... (vezi toată discuția)